Het NHSO in Thailand maakt zich klaar voor landelijke distributie van de antigeen-sneltesten

THAILAND:- Het National Health Security Office van Thailand, het NHSO, werkt samen met het ministerie van Volksgezondheid en de farmaceutische overheidsorganisatie (GPO) om 8,5 miljoen Covid-19-antigeentestkits (ATK) naar de ziekenhuizen en apotheken in heel Thailand te distribueren.

De distributie volgt op het besluit van het NHSO-bestuur van 4 augustus om de aanschaf van de kits toe te staan.

Dr. Kornchakoch Limsommut van het Bureau van de Permanente Secretaris van het Ministerie van Volksgezondheid zei dat de ATK binnen een week na aankomst in het hele land zou worden verspreid.

Elke provincie moet tegen eind september minstens 40.000 eenheden hebben.  Provincies met een grotere bevolking of een hogere prevalentie van Covid-19-gevallen krijgen meer eenheden toebedeeld.

Van de 8,5 miljoen geïmporteerde kits, zullen 1,5 miljoen worden gereserveerd voor noodgevallen, zoals de detectie van nieuwe clusters die een snelle verzending van de kits naar getroffen gebieden vereisen.

Dr. Kriddhiya Sriprasert, een hooggeplaatst adviseur bij de NHSO, zei dat de kits worden geïmporteerd door de GPO, hoewel de NHSO het proces financiert.

Zodra de zending is aangekomen, stuurt GPO batches naar provinciale volksgezondheidsbureaus en de gezondheidsafdeling van Bangkok, die ze vervolgens zal verdelen onder lokale ziekenhuizen en apotheken.

Bij het overhandigen van testkits aan gebruikers moeten gezondheidswerkers hun authenticatiecodes verifiëren en gebruikers instructies geven.  De NHSO betaalt ook 10 baht per testkit om de tijd te compenseren die gezondheidswerkers besteden aan het helpen van gebruikers.

“Als gebruikers positief testen, moeten ze in thuisisolatie of gemeenschapsisolatie gaan. Ze zullen echter RT-PCR-tests moeten ondergaan als ze willen deelnemen aan het gemeenschapsisolatieschema”, zei Dr. Kriddhiya.

“Als hun RT-PCR-testresultaten negatief zijn, moeten ze de richtlijnen van gezondheidswerkers volgen en opnieuw testen volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.”

De NHSO zal lokale apotheken en privéklinieken betrekken bij het ATK-distributieplan, voegde NHSO-secretaris-generaal dr. Jadej Thammatach-aree toe.

De NHSO heeft een sterk netwerk opgebouwd met apotheken en privéklinieken die hebben deelgenomen aan eerdere regelingen van de organisatie, waaronder het programma voor thuisbezorging van medicijnen en thuisisolatie.

GPO-vertegenwoordiger, Khun Rungpetch Sakulbamrungsil stelde voor dat de NHSO een lijst met lokale apotheken, hun locaties en contacten vrijgeeft op haar website of mobiele applicatie.

Dit maakt het voor mensen gemakkelijker om apothekers te bereiken voor advies over het gebruik van ATK en thuisisolatie.

Apothekers kunnen online consulenten regelen voor Covid-19-patiënten die mogelijk ondersteuning nodig hebben in thuisisolatie.

De NHSO zal ook 27 miljoen tabletten antiviraal Favipiravir aanschaffen om ervoor te zorgen dat er geen tekorten zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!