Toeristen industrie Thailand streeft naar verbetering ten opzichte van Sandbox bij de heropening van het land

 BANGKOK:- De gedecimeerde toeristenindustrie van Thailand treft de laatste voorbereidingen voor de grote heropening op 1 november met hoge verwachtingen van het verwelkomen van internationale reizigers in heel Thailand.  Op 1 november gaat het land weer open met nog wat ingewikkelde 3 inreismogelijkheden en quarantainevrij reizen voor aankomsten uit 46 landen met een laag risico.

Het Phuket Sandbox plan, met bijna 58.000 aankomsten vanaf 1 juli, wordt door waarnemers zowel als een succes als een mislukking gezien.  De heropening van Samui Plus was duidelijk veel minder succesvol met 1.825 aankomsten op Koh Samui en een schamele 134 en 54 internationale aankomsten op respectievelijk Koh Phangan en Koh Tao sinds 15 juli.

Nu hoopt de toeristenindustrie dat hobbels in de weg zijn weggewerkt en Thailand het Covid19 debacle kan overwinnen en de toeristeneconomie opnieuw kan opstarten.  Ze hopen dat grote toegangspoorten zoals Bangkok een aanzienlijke financiële injectie zullen meemaken met minimale gezondheids- en veiligheidsproblemen.  De hoofdstad is nu voor 70% gevaccineerd en hoopt een uitbraak van Covid-19 te voorkomen.

De Minister van Toerisme en Sport, khun Pipat Ratchakitprakan zegt dat Bangkok klaar is om de toeristenindustrie, die het de afgelopen 6 jaar als de meest bezochte stad ter wereld beschouwde, opnieuw op te starten.  Hij verklaarde ook (vreemd genoeg) dat Krabi en Phang Nga ook voorbereid zijn op heropening, ondanks dat ze al aan het begin van de maand een heropening lanceerden.

De minister suggereerde voorts dat provincies zoals Chiang Mai, die van plan zijn te heropenen, maar die stijgende Covid19 infecties zien, zouden moeten overwegen om de toeristenindustrie al dan niet te heropenen, met een beslissing van de provinciegouverneur.

Het ministerie van Volksgezondheid plant vooruit op de mogelijkheid van Covid19 uitbraken en zorgt ervoor dat de provincies worden voorzien van medische apparatuur, personeel en bedden, hoewel de minister van Toerisme erop wijst dat de Phuket Sandbox plan aantoonde dat overdracht van Thais naar toeristen niet gemeenschappelijk was

Thailand heeft dit jaar iets minder dan 86.000 internationale reizigers ontvangen, goed voor 2,25 miljard baht, en de toeristenindustrie mikt op 300.000 bezoekers volgende maand en nog eens 700.000 in december.  Het ministerie van Toerisme en Sport en het ministerie van Buitenlandse Zaken voorspellen 10 tot 15 miljoen toeristen in 2022 plus 160 miljoen binnenlandse reizen die 1,5 biljoen baht aan inkomsten genereren.

De Minister van Toerisme en Sport, khun Pipat Ratchakitprakan

Het ministerie richt pijlen nog steeds op rijke toeristen en wijzen erop dat Phuket Sandbox-reizigers elk 60.000 baht hebben uitgegeven, 15.000 meer dan vóór Covidpandemie, hoewel ze geen rekening lijken te houden met de hogere kosten van verplichte tests en andere bijkomend eCovid19 kosten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!