Drone ingezet om naar een vermiste Française op Koh Adang in Zuid-Thailand te speuren

SATUN:- De autoriteiten haalden alles uit de kast om manieren te vinden om een ​​Franse toerist te redden in een kloof op Koh Adang terecht was gekomen. Koh Adang is het grootste eiland van het Tarutao Marine National Park in de Andamanse Zee.

De toeristenpolitie werd gisteren gewaarschuwd dat Claire Marie Drapeau, een 29-jarige Française, vermist was toen ze alleen Koh Adang bezocht.  Ze haastten zich naar het eiland en werkten samen met parkambtenaren en leden van de Koh Lipe Tourism Business Association die op zoek waren naar de vermiste Française.

De lokale autoriteit lanceerden een drone om het gebied te onderzoeken waar ze voor het laatst was gezien, in de buurt van de Chado Cliff.  Ze zagen de toerist in een kloof ongeveer 100 meter onder de klif.  Ze leek ongedeerd, zo meende men.

Gisteravond rond 20.00 uur gebruikte een reddingswerker touwen om af te dalen in de kloof, waar hij de toestand van Drapeau controleerde en bij haar bleef overnachten.  De ambtenaren zijn. Nu bezig met het opstellen van een plan om de Française deze morgen te redden, omdat ’s nachts werken in de bosrijke omgeving als gevaarlijk wordt beschouwd voor reddingspersoneel.

Uit eerste onderzoek bleek dat Drapeau in een resort op Koh Lipe verbleef en donderdag alleen aan boord van een boot naar Koh Adang ging.  Ze liep toen naar verluidt van Adang Resort naar Chado Cliff, maar dwaalde af van de nationale parkbaan en raakte verdwaald.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!