Tijdens pandemie ontvangt de hondenopvang van Chonburi bijna de helft aan donaties

~ZE HEBBEN DE GEEUWHONGER IN DE BEURS~
(Men heeft niet veel geld)

CHONBURI:- Een speciaal opvangcentrum voor zwerfhonden in Chonburi verzorgt niet alleen zieke en gewonde en straathonden maar voorziet ook meer dan 2 dozijn honden van speciale rolstoelen.  Elke dag worden de honden meegenomen voor een wandeling over een onverharde weg.  Met de wielen als achterpoten kunnen de honden vrij rondlopen over een onverharde weg.  Ze kunnen zelfs zo snel rennen, zo snel dat sommige mensen hen niet kunnen bijhouden.

Maar nu Thailand in een economische neergang zit als gevolg van de pandemie en veel minder toeristen in Chonburi verblijven heeft het asiel, dat wordt gerund door de stichting The Man That Rescues Dogs, bijna de helft aan donaties gehad.  Ook het aantal bezoekers is sterk afgenomen.  De sponsorcoördinator van het asiel, Christopher Chidichimo, zegt dat zowel donaties als bezoekers erg belangrijk zijn voor het onderhoud van het asiel.

 “De donaties zijn erg belangrijk, en de vrijwilligers en bezoekers zijn even belangrijk, omdat ze komen en ons vrijwilligerswerk als een  boodschap verspreiden.”

De stichting The Man That Rescues Dogs is opgericht door de Zweedse ondernemer Michael J. Baines die in 2002 naar Chonburi verhuisde, die na het zien van veel honden, die op de straten en soi’s in Chonburi in slechte omstandigheden verkeerden, besloot Michael voor hen te gaan zorgen.

Het asiel geeft nu meer dan € 1000,- per dag uit om voor meer dan 600 honden te zorgen en vervolgens om nog eens 350 honden die op straat leven te voeden.  Sinds de pandemie heeft het asiel te weinig geld en moest het zijn maandelijkse campagne om zwerfdieren te castreren en castreren stopzetten.

Voorlopig probeert het asiel nog steeds voor verlamde en gehandicapte honden, met rolstoelen en fysiotherapie  te blijven zorgen.

Maar gaan wel een onzekere toekomst tegemoet, dat is iets wat wel zeker is.  

Wilt u een kleine donatie doen, een grote mag natuurlijk ook, ga dan even naar https://tmtrd.org om te bekijken hoe u dit asiel kunt ondersteunen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Man That Rescues Dogs
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Reuters 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!