Thaise gezondheidsfunctionarissen schrappen het idee van een ‘vaccinatie paspoort ‘ voor reizigers

~HET ROER OMGOOIEN~
(Dingen op een geheel nieuwe manier aanpakken. Van mening veranderen)

THAILAND:- Tegen de verwachting in zijn de Thaise  gezondheidsfunctionarissen niet eens met het idee van een ‘vaccinpaspoort’ waarmee reizigers die tegen Covid-19 zijn ingeënt, Thailand kunnen binnenkomen zonder in quarantaine te gaan.  

De gezondheidsfunctionarissen lieten weten dat er niet genoeg bewijs is dat aantoont het vaccin volledig effectief is bij het voorkomen van overdracht van het virus.

Hoewel de vaccins als effectief worden beschouwd en over de hele wereld worden toegediend, zegt de directeur-generaal van het Thaise departement van ziektebestrijding, Khun Opas Karnkawinpong dat er nog steeds niet genoeg onderzoek is om te weten of de injecties volledig effectief zijn.

“Hoewel Thailand en andere landen Covid-19-vaccins toestaan, weet niemand op dit moment het juiste  antwoord op de kernvraag of deze vaccins 100% effectief zijn bij de preventie van Covid-19.”

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft de Wereldgezondheidsorganisatie geraadpleegd over een mogelijke vaccinatiepaspoortregelgeving, maar een verplichte quarantaine van 14 dagen is nog steeds de beste internationale overeenkomst over reizen tijdens de pandemie, aldus Dr. Opas.

 “De reden hiervoor is dat er nog steeds niet voldoende informatie is om te concluderen dat de kans nihil is voor reizigers die al tegen Covid-19 zijn ingeënt om het virus naar anderen te kunnen verspreiden … Het blijft onzeker, zelfs hoe lang dergelijke Covid-19-injecties zullen duren.  en hoeveel herhalingsopnames er daadwerkelijk nodig zijn. “

De voorzitter van de Federatie van Thaise Industrieën Khun. Supant Mongkolsuthree beweert op zijn beurt dat buitenlanders met een vaccinatiepaspoort tegen Covid-19 in staat moeten zijn om enkele van de strikte controlemaatregelen het koninkrijk moeten kunnen binnenkomen.  

Hij blijft erbij dat een zgn. vaccinatiepaspoort het toerisme zal helpen promoten.  Hij stelde ook voor om mensen in de toeristenindustrie een “eerste prioriteit” te geven om het vaccin te krijgen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!