Tijdens het Songkran zijn de overheidskantoren in Pattaya, inclusief immigratie gesloten

PATTAYA:- Songkran, het Thaise Nieuwjaar, ook wel bekend als het waterfestival, begint deze week en voor het eerst in VIER jaar, sinds 2019, zijn watergevechten, feesten en concerten toegestaan.

Het Songkran zal ook een overvloed aan bedrijfssluitingen met zich meebrengen, waaronder overheidskantoren zoals de Immigration. De Thaise immigratiedienst is gesloten van 13 april tot 17 april en gaat weer open op 18 april. Het lijkt erop dat ze open gaan op 19 april, de traditionele Songkran-dag in Pattaya. Maar aangezien de stad bijna onbegaanbaar is vanwege feestvierders die genieten van “Wan Lai”, wordt sterk aangeraden om deze dag niet te gaan.

Landelijk gezien loopt Songkran dit jaar van 13 tot 17 april, maar in Pattaya wordt het iets langer gevierd, namelijk tot 19 april en zelfs later, wat verder naar het zuiden. 

De epische finale van Pattaya, waarin Beach Road wordt afgesloten en de hele stad feestviert, is 19 april, genaamd Wan Lai.

Veel banken, restaurants, overheidskantoren en andere bedrijven sluiten ook tijdens het festival, dus ik raad u ten zeerste aan om van tevoren te controleren voordat u de deur uitgaat

Dit heeft verschillende redenen, maar de belangrijkste is om het personeel naar hun familie te laten gaan en te genieten van de belangrijkste Thaise vakantie met hun dierbaren. Vooral op de 19e, de grote dag van Songkran in Pattaya, zullen de meeste ‘gewone’ bedrijven open zijn. Veel bars blijven echter open, vooral open bars in toeristische gebieden waar mensen kunnen genieten van water spelen.

Als u dringende zaken moet doen bij de Thaise immigratiedienst, raden we u ten zeerste aan dit vóór 13 april te doen.

Maar al met al, Olleke Bolleke wenst u een

HAPPY PIE MAI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!