Thailand zet zich schrap voor onweer, hagel en harde wind

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut heeft de inwoners gewaarschuwd om voorbereid te zijn op onweer, harde wind en hagel.  

Ondertussen kondigde de dierentuin van Nakhon Ratchasima hun succes aan bij het fokken van de zeldzame roodkopgier, ook wel bekend als de Aziatische koningsgier.  Dit is de eerste succesvolle kweek van de soort in Thailand in 30 jaar en slechts de tweede wereldwijd.

Terwijl Thailand zich voorbereidt op zijn meest gekoesterde festival, Songkran, een tijd van vernieuwing en ongebreidelde vrolijkheid, blijft de temperatuur stijgen.  Van 13 tot 15 april toont het festival de rijke cultuur en het erfgoed van Thailand en brengt het mensen samen in een geest van eenheid en goede wil.

Helaas heeft de extreme hitte ook voor tragedies gezorgd.  Bij een doodkisten winkel in Kanchanaburi werd een overleden man gevonden, vermoedelijk gestorven door de verzengende hitte.  

Aan de andere kant brak er een vechtpartij uit tussen twee groepen Koh Larn-speedbootoperators op de Bali Hai-pier in Pattaya over passagiers, waarbij een operator beweerde dat hij was aangevallen door meer dan 10 leden van een maffia-speedbootbende.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!