Tijdens de opening van Phuket gelden er in Bangkok en 9 provincies nieuwe maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het Covid19 virus

~MET DE LAATSTE SCHEPEN ONDER ZEIL GAAN~
(Een gunstige gelegenheid laten voorbijgaan

BANGKOK:- Vanaf vandaag verandert er iets in de strengheid van de regels en beperkingen op de veiligheid en controle van Covid19.  Helaas heb ik het niet over het versoepelen van alle beperkingen op de heropening van de Phuket Sandbox, maar verwijs naar de gedeeltelijke afsluitingen in Bangkok en 9 andere provincies in heel Thailand om de toenemende Covid19 infecties te bestrijden.

In de Thaise Staatscourant, The Royal Gazette” werden dit weekend de nieuwe beperkingen gepubliceerd die door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, voor de 10 provincies zijn ingesteld .

De regelgeving zorgt voor gedeeltelijke sluitingen in Bangkok en de omliggende provincies, evenals in 4 provincies in het diepe zuiden van Thailand.  Vandaag sluit de applicatie bouwplaatsen en beperkt het risicogebieden en activiteiten om de verspreiding van Covid-19 te vertragen.

De lockdown-maatregelen staan ​​in schril contrast met de heropening van Phuket, die op volle kracht wordt doorgevoerd, maar toch klagen veel artsen en bedrijfsverenigingen dat de preventie- en inperkingsmaatregelen van de regering te soft zijn om echt effectief te zijn.

De nieuwe beperkingen voor de provincies omvatten de volledige sluiting van bouwplaatsen en de opschorting van alle bouwwerkzaamheden voor minimaal 1 maand.  Hoewel de regering snel is geweest met het opheffen van het label ‘lockdown’ van beperkingen, mogen bouwvakkers zich helemaal niet verplaatsen.

Het zgn. in-dining zal worden stopgezet voor kruidenierswaren, waarbij restaurants, waaronder die in winkelcentra, hotels, buurtwinkels en zelfs straatstalletjes, worden beperkt tot afhaalmogelijkheden.  Naast foodcourts en restaurants in winkelcentra worden bioscopen, theaters en waterparken volledig gesloten en moeten winkelcentra om 21:00 uur de deuren sluiten.

Congrescentra en tentoonstellingszalen mogen open blijven, maar géén evenementen, seminars, vergaderingen of banketten organiseren. De algemene regels verbieden elke bijeenkomst van meer dan 20 personen zonder de toestemming van de ambtenaren van de gezondheidsdienst.

Hotels mogen open blijven, maar net als congrescentra mogen ze géén vergaderingen of andere bijeenkomsten houden.  In feite, voor de gebieden in de provincies met de meeste beperkingen, zijn de enige bijeenkomsten die waar dan ook zijn toegestaan, traditionele ceremonies.  Feesten en sociale bijeenkomsten van welke aard dan ook zijn ten strengste verboden.

Bij een cluster of een Covid-19-uitbraak hebben de provinciegouverneurs de bevoegdheid gekregen om locaties of hele gemeenschappen onmiddellijk te sluiten.  De centrale provincies die morgen onder de nieuwe gedeeltelijke afsluiting vallen, zijn Bangkok, Nakhon Pathom, Nontha Buri, Pathum Thani, Samut Prakan en Samut Sakhon.  In het zuiden worden de nieuwe beperkingen gehandhaafd in de provincies Narathiwat, Pattani, Songkhla en Yala.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!