Bangkok krijgt een super hoog Boeddhabeeld dat zijn weerga in de Thaise hoofdstad niet heeft

~HET OOG WIL OOK WAT~
(Het uiterlijk van iets speelt ook een rol)

BANGKOK:- De bekende Royal Wat Paknam Phasi Charoen-tempel aan de rand van Bangkok dateert uit 1610 en is gelegen op een eiland dat is ontstaan ​​door kanalen die uit de Chao Phraya-rivier stromen.

Er wordt al geruime tijd naarstig gewerkt aan een 69 meter hoog standbeeld dat een herkenningspunt in deze metropool moet worden, het werk aan het standbeeld, dat zo hoog is als een gebouw van 20 verdiepingen, begon in 2017 en zou dit jaar voltooid moeten zijn, maar vanwege de coronaviruspandemie kan de officiële opening worden uitgesteld tot 2022, zo vertelde de woordvoerder van de tempel, Khun Pisan Sangkapinij.

Het beeld van Phra Buddha Dhammakaya Thepmongkhon, gemaakt van koper en geverfd goud, zit in een zittende lotushouding. Veel benodigde onderdelen werden in China geproduceerd voordat ze naar Thailand werden verscheept om te worden geassembleerd.

Ondank dat het eruit ziet alsof het volledig uit het goud is vervaardigd, is het Boeddhabeeld gemaakt van koper en komt het overeen met het beeld dat de voormalige abt in zijn droom zag.

Met behulp van donaties ter waarde van 16 miljoen Amerikaanse dollar besloot de tempel het standbeeld te bouwen ter ere van het boeddhisme en ook als een eerbetoon aan de voormalige abt Luang Pu Sodh Candasaro die de tempel hielp ontwikkelen als een gerenommeerd centrum voor meditatie, zei hij.

Het moet zichtbaar zijn vanaf alle delen van de verhoogde spoorlijn die de hoofdstad Bangkok overspant, zei Pisan.

Het standbeeld zal een dubbel aantal bezoekers naar de tempel gaan trekken dan voorheen, zei hij.

Het hoogste Boeddhabeeld in Thailand is het Phra Buddha Maha Nawamin-beeld in de provincie Ang Thong, dat 92 meter hoog is.

De Paknam Bhasicharoen-tempel werd tijdens de pandemie gesloten en gedeeltelijk heropend nadat de Thaise regering de derde fase van de versoepeling van de lockdown aankondigde.

Een Thaise tempel die een 69 meter hoog (230 ft) Boeddhabeeld bouwt dat zichtbaar zal zijn in heel Bangkok, zei dat de bouw bijna voltooid was, maar de opening kan worden uitgesteld tot 2022 vanwege vertragingen veroorzaakt door de coronaviruspandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!