Familieleden wanhopen bij voortdurende zoektocht naar vermiste Thaise mariniers op zee

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De hoop bij familieleden van Thaise mariniers die nog steeds worden vermist nadat hun oorlogsschip voor de centrale kust van het land is gezonken, nam woensdag af, zelfs toen door het leger geleide reddingsteams hun zoekgebied uitbreidden.

Slechts één van een groep van 30 vermiste zeelieden is levend teruggevonden nadat de HTMS Sukhothai zondag laat ten onder ging toen het werd overspoeld door golven van vier meter en sterke wind, en zes andere lichamen zijn teruggevonden.

Het in de VS gebouwde korvet had 105 militairen aan boord, van wie velen werden gered toen of kort nadat het zonk, terwijl anderen het schip moesten verlaten zonder reddingsvesten en vermist raakten in de ruwe zee.

De marine en de luchtmacht hebben vijf vliegtuigen, zes helikopters en minstens vier oorlogsschepen gemobiliseerd om de vermiste zeelieden te vinden.

“We verwachten vandaag meer vermisten te vinden… We kunnen niet voorspellen of de vermisten nog in leven zullen zijn,” vertelde de woordvoerder van de marine, admiraal Pogkrong Monthardpalin, aan omroep ThaiPBS.

Het schip zonk ongeveer 20 zeemijl uit de kust van de provincie Prachuap Khiri Khan, en de autoriteiten hebben woensdag het zoekgebied uitgebreid tot 40 vierkante kilometer, zei Pogkrong.

De marine zei op Twitter dat de zoekinspanningen waren gericht op het gebied waar dinsdag anderen waren gevonden.

Families wachtten op nieuws in reddingscentra aan land, maar sommigen treurden al toen reddingsteams de geborgen lichamen binnenvlogen.

“Ik wil dat ze (de marine) voor alle soldaten zorgen als voor hun eigen familie. Ik wil niet meer verliezen bij dit soort incidenten”, zei Nawarat Phobat, de zus van een overleden marinier.

Los daarvan was er ook bezorgdheid dat schade aan de HTMS Sukhothai, die sinds 1987 in dienst was, ertoe zou kunnen leiden dat de brandstof ervan in de Golf van Thailand terechtkomt, zei marinewoordvoerder Pogkrong.

“We houden het gebied rond het schip nauwlettend in de gaten en tot nu toe is er geen lekkage geweest,” zei hij, eraan toevoegend dat er een team wordt samengesteld om het schip veilig te bergen.

Bij militaire ongevallen in Thailand gaat het meestal om vliegtuigen en wrakken van Thaise schepen zijn zeldzaam. Met inbegrip van de HTMS Sukhothai heeft de Thaise marine vier oorlogsschepen verloren in de 116 jaar sinds haar oprichting.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Marktscreener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!