Tijdelijke verlamming vastgesteld bij enkele ingeënte mensen

~HET IS KIEZEN OF DELEN~
(Een (Vervelende) keus moeten maken)

BANGKOK:- Een paar mensen hadden verlammingsachtige symptomen ontwikkeld, maar geen verlamming, na vaccinatie met Covid-19, zo bevestigde het Centre for Covid-19 Situation Administration woensdag.

Khun Apisamai Srirangson, de woordvoerster van de CCSA, erkende het rapport dat zeven mensen verdacht werden van gedeeltelijke verlamming na het ontvangen van een dosis van Sinovac.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de zaken onderzocht.  De eerste bevinding was dat de mensen “symptomen ontwikkelden die geen gedeeltelijke verlamming zijn, maar symptomen hadden  gelijkend op gedeeltelijke verlamming, zoals bekend  bij een beroerte, inclusief spierzwakte en gevoelloosheid”, zei ze.

‘Allen waren vanmorgen hersteld’, zei ze.

Het onderzoek van het ministerie werd uitgevoerd door een panel van ervaren artsen en hersenpathologen.

“Veel mensen volgen de raad op van academici, docenten en artsen die we respecteren. Rapporten moeten echter worden geverifieerd en mensen moeten de informatie uit alle bronnen in overweging nemen”,  aldus dr. Apisamai.

Op dinsdag plaatste dr. Thiravat Hemachudha, directeur van het Health Science Center of Emerging Diseases aan de medische faculteit van de Chulalongkorn University, op Facebook dat zeven mensen leden aan een gedeeltelijke verlamming nadat ze het Sinovac-vaccin hadden gekregen.

Zes van hen bevonden zich in Rayong en één in het Queen Savang Vadhana Memorial Hospital in het district Sri Racha in Chon Buri. zei hij.

Woensdagmiddag verwees dr. Taweesap Siraprapasiri, een specialist bij het Department of Disease Control, naar zes mensen die volgens hem ongewenste symptomen hadden in Rayong.

Vijf van hen waren medische- of gezondheidsfunctionarissen, en de andere een ziekenhuismedewerker. Volgens dr. Taweesap kregen de zes allemaal een injectie met CoronaVac van vaccinpartijnummer J202103001 tussen 5 en 9 april en vertoonden ze 5 tot 30 minuten na inenting ongewenste symptomen.

Ze ervoeren gevoelloosheid aan één kant van hun lichaam.  Vijf van hen leden ook aan spierzwakte aan de ledematen.

Een van hen had kanker, een ander had een hoog cholesterolgehalte en was zwaarlijvig en vier slikten anticonceptiepillen.

Prof Kulkanya Chokephaibulkit van de medische faculteit Siriraj Hospital aan de Mahidol University zei dat de zes verschillende graden van neurale symptomen hadden en volledig herstelden binnen 1-3 dagen.

“Iemand ontwikkelde symptomen van een beroerte, maar we kunnen nog steeds niet vaststellen wat de oorzaak ervan was. Een onderzoek, inclusief MRI-scans, vond niets verdachts. De meeste van hen zijn geen te oude vrouwen die normaal geen risico lopen op een beroerte”, zei ze.  .

“We denken dat de symptomen verband hielden met de inenting, omdat ze 5-10 minuten na de injectie optraden.”

Een onderzoekspanel vond geen enkele onregelmatigheid in de partij van het vaccin.  Ongeveer 500.000 doses uit de batch waren al  verdeeld en tot nu toe aan meer dan 300.000 mensen gegeven.

“Dergelijke symptomen zijn elders bij gevaccineerden niet opgetreden, en we zullen in de toekomst blijven zoeken naar dergelijke bijwerkingen.

“De commissie besloot dat het vaccin in deze batch kan worden gebruikt omdat de voordelen opwegen tegen de bijwerkingen, die tijdelijk waren,” zo eindigde professor Kulkanya.  

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!