De besmette boerenmarkt in Ayutthaya blijft voorlopig nog even dicht!

~EEN DEKSEL OP DE KOP HEBBEN~
(De verantwoordelijkheid voor iets nemen)

AYAUTTHAYA:- Het Comité voor overdraagbare ziekten heeft de sluiting van de provinciale centrale boerenmarkt van Ayutthaya met nog eens zeven dagen verlengd tot aanstaande dinsdag, zodat deze kan worden gedesinfecteerd.

De markt in de wijk Phra Nakhon Si Ayutthaya sloot zaterdag nadat bij ten minste 17 mensen de diagnose Covid19 was gesteld in een garnalenrestaurant, inclusief de familie die het restaurant bezit en hun personeel.

De Gouverneur, Khun Panu Yamsri zei dat tijdens de verlengde sluiting de provinciale administratieve organisatie van Ayutthaya, die onder de controle van de markt staat, het pand grondig zou desinfecteren, inclusief de riolering.

Voordat het kan heropenen, moet de markt de Covid-19-screeningsmaatregelen hebben goedgekeurd en moeten leveranciers de Covid-19-tests doorstaan, aldus Khun Panu.

Khun Taweesilp Visanuyothin, de woordvoerder van het Centre for Covid-19 Situation Administration, zei dat een restaurantmedewerker voor het eerst besmet was door een familielid die op 11 april een risicogebied in Bangkok bezocht.  Zestien andere mensen in het restaurant raakten toen ook besmet.

De boerenmarkt beslaat ongeveer 10 rai aan de Bangkok-kant van Highway 32 in de Tambon Hantra van het Phra Nakhon Si Ayutthaya-district.  Er zijn ongeveer 50 winkels, zei dr.  Taweesilp.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!