In de hoofdstad Bangkok daalt de huur voor de expats in rap tempo

~ZICH UIT DE MARKT PRIJZEN~
(Door eigen toedoen laten anderen diegene links liggen)

BANGKOK:- Volgens ECA International, een leverancier van informatie en software voor het ter beschikking stellen van werknemers over de hele wereld, is de Thaise hoofdstad 19 plaatsen gestegen met dalende huren en staat daarmee als 49 ste duurste locatie ter wereld voor accommodaties voor internationale leidinggevenden genoteerd.

De daling weerspiegelt de ernstige impact die de Covid-19-pandemie heeft op de huurmarkt in de van toerisme afhankelijke Thaise economie, aldus ECA in haar laatste onderzoek.  Het hanteert gemiddelde huurprijzen voor een driekamerappartement in het middensegment van de expatmarkt.  “Huurprijzen zijn het afgelopen jaar op veel plaatsen in Azië gedaald, maar dit was vooral merkbaar op plaatsen die sterk afhankelijk zijn van buitenlandse bezoekers, zoals Thailand en Vietnam”, zegt Lee Quane, regionaal directeur Azië bij ECA International.

De hoofdstad Bangkok daalde met meer dan 12 procent in slechts één jaar tijd, terwijl Hanoi en Ho Chi Minh City negatieve pieken van respectievelijk 9 en 6 procent kenden. De huurmarkt op deze locaties is sterk verbonden met de fortuinen van de toeristenindustrie. accommodaties op korte termijn verhuren, zetten ze nu om in langetermijnhuurcontracten – wat het aanbod verhoogt en de markthuren verlaagt. 

Het is onwaarschijnlijk dat deze trends zullen veranderen totdat het internationale reizen volledig is hersteld. Het ECA International heeft sindsdien onderzoek gedaan naar de kosten. van accommodatie voor internationale executives voor meer dan 20 jaar.  Het vergelijkt de kosten van het huren van accommodatie in gebieden die doorgaans worden bewoond door expatmedewerkers op meer dan 360 locaties over de hele wereld. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!