Lichamen van Thaise arbeiders die zijn omgekomen bij raketbeschietingen in Israël in Thailand aangekomen

~AAN GENE ZIJDE VAN HET GRAF~
(Na de dood)

BANGKOK:- Volgens de woordvoerder Tanee Sangrat van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de lichamen van twee Thaise arbeiders die zijn omgekomen bij een Palestijnse raketaanval in Israël, naar huis gevlogen met een vlucht die gisteren op de luchthaven Suvarnabhumi zal landen.

De twee arbeiders – Weerawat Karunborirak, uit de provincie Phetchabun, en Sikharin Sangamram, uit Buriram – kwamen om toen raketten afgevuurd door Hamas-militanten uit de Gazastrook in Moshav Ohad, een landbouwnederzetting, in de regio Eshkol terecht kwamen.

De Koninklijke Thaise ambassade in Tel Aviv heeft regelingen getroffen voor de terugkeer van hun lichamen. Een ceremonie om de lichamen te repatriëren werd op 25 mei gehouden voor het El Al-vrachtkantoor op de internationale luchthaven Ben Gurion.

De ceremonie werd bijgewoond door Pannabha Chandraramya, de Thaise ambassadeur in Israël, Ziv Bilaus, directeur van het Liason-departement, andere functionarissen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël en personeel van de Koninklijke Thaise ambassade.

De lichamen van de Thaise arbeiders werden vervolgens geladen op El Al-vlucht LY081 die dinsdag om 22.00 uur vertrok vanaf de internationale luchthaven Ben Gurion.  De vlucht is gisteren om 12.30 uur op de internationale luchthaven Suvarnabhumi geland.

De lichamen zouden naar de thuisprovincies Phetchabun en Buriram van de arbeiders worden vervoerd.

Er waren ook 263 passagiers op de repatriëringsvlucht.  Onder hen waren Thaise mensen die naar huis wilden terugkeren en 18 Thaise arbeiders uit Moshav Ohad die werden getroffen door de raketbeschietingen.  Onder hen waren twee arbeiders – Jakkri Ratphonthee en Thanadol Khanthachai – die gewond raakten bij de aanval.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Foto van het ministerie van Buitenlandse Zaken
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!