Thanathorn vraagt posts over Covid-19-vaccin opnieuw te publiceren na intrekking

~VAN DE NAALD TOT DE DRAAD~
(Tot in het kleinste detail)

BANGKOK:- Thanathorn Juangroongruangkit, leider van de progressieve oppositie beweging in Thailand, woonde donderdagochtend een hoorzitting bij in het Strafhof om zijn petitie te ondersteunen waarin de rechtbank werd gevraagd zijn kritiek op het plan voor de aanschaf van vaccins van de overheid te verwijderen.

Het ministerie van Digitale Economie en Maatschappij had eerder een bevel gekregen van het Strafhof om het livestreamcommentaar van Thanathorn op Facebook en YouTube te verwijderen.

Voordat hij vandaag de hoorzitting bijwoonde, benadrukte Thanathorn dat aangezien de monarchie deel uitmaakt van de Thaise samenleving, het een recht is van Thaise bevolking opmerkingen te maken over de monarchie, zolang dergelijke opmerkingen te goeder trouw worden gemaakt, zonder slechte bedoelingen jegens het koningshuis.

De voormalige leider van de Future Forward-partij gaf echter toe dat hij niet zeker weet of de rechtbank het met hem eens wordt, maar hoopt dat er begrip is voor de kritiek die hij uit op de manier waarop de regering de aanschaf van het Covid-19-vaccin behandelt.

In zijn livestream-commentaar vorige maand suggereerde Thanathorn dat de regering bevooroordeeld was ten gunste van Siam Bioscience, een bedrijf dat eigendom is van het Crown Property Bureau, door hen het recht te geven het Oxford-AstraZeneca-vaccin te produceren. Hij vroeg zich ook af waarom de overheid alleen vaccins van AstraZeneca had gekocht, en niet van andere fabrikanten, en waarom slechts enkele groepen mensen toegang krijgen tot de vaccins.

Thanathorn herhaalde nogmaals zijn eis dat de volledige Thaise bevolking gevaccineerd moet kunnen worden, daarbij verwijzend naar Israël, dat zich op 100% inenting van zijn bevolking richt en verschillende andere landen die al miljoenen van hun mensen hebben ingeënt, terwijl de Thaise regering dat niet kan. Wees duidelijk en geef aan hoeveel Thai kunnen worden gevaccineerd en wanneer!

Thanathorn stond erop dat zijn vorige opmerking en zijn verklaring van vandaag bedoeld zijn om de belangen van alle Thaise belastingbetalers te beschermen, om ervoor te zorgen dat hun geld op een waardevolle manier wordt besteed.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!