Bureau bestrijding verdovende middelen maakt vier grote inbeslagnames bekend

~TUSSEN HEMEL EN AARDE HANGEN~
(In een lastige situatie verkeren)

BANGKOK:- Het Narcotics Suppression Bureau (NSB) ijn Thailand heeft vier grote drugsvangsten bekend gemaakt waarbij meerdere soorten verdovende middelen in beslag zijn genomen

De operatie werd 3 februari bekendgemaakt tijdens een persconferentie onder leiding van NSB-commandant Montri Yimyam. Zes vermeende drugssmokkelaars werden gearresteerd met in totaal 3.240.000 methamfetaminepillen, 520 kilo crystal methamfetamine en 400 kilo cannabis joints.

Twee belangrijke zaken werden grondig onderzocht. In het eerste geval werden twee Thaise staatsburgers, Chaiwichit Budsidee, 30, en Nattaphon Eengkanha, 27, gearresteerd in de provincie Nakhon Ratchasima nadat ze naar verluidt een grote hoeveelheid drugs hadden gesmokkeld vanaf de grens tussen Laos en Thailand langs de Mekong rivier.

In de pick-up truck van de verdachten werden ongeveer 3,24 miljoen pillen methamfetamine en 13 zakken met 520 kilogram crystal methamfetamine aangetroffen. Beiden verdachten bekenden en verklaarden dat ze voor ongeveer 30.000 baht waren ingehuurd om de drugs Thailand binnen te smokkelen voordat het zou worden verkocht aan klanten in Bangkok en omgeving.

Uit het eerste onderzoek bleek dat het duo dezelde smokkelroute al eerder had gebruikt. Chaiwichit en Nattaphon zitten nu in hechtenis in Nakhon Ratchasima voor verder verhoor onder beschuldiging van het bezit van drugs in categorie 1 (methamfetamine en crystal methamfetamine).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!