Thaise zwemmer herstelt voorspoedig na ‘gespietst’ te zijn door een naaldvis in Trat

TRAT:- Speervissen is nog steeds een ding, maar meestal door mensen die op vis jagen, niet andersom.  De Thaise Khun Noppadol Sringam verkeerd nu in een stabiele toestand en herstelt van een bizarre aanval van een naaldvis.  De Thaise toerist werd in ernstige toestand in zee gevinden nadat een naaldvis hem in de nek aanviel terwijl hij nabij het strand van Ao Tan Khu, tegenover Koh Chang aan het zwemmen was.

Khun Noppadol zwom met vrienden toen hij ofwel tegen de naaldvis aanzwom, of andersom.  De naaldvis is een slanke vis met een lange puntige neus.

“Naaldvissen zijn bedreven springers, vleesetend van gewoonte en onderscheiden zich door lange, slanke kaken die zijn uitgerust met scherpe tanden.  Het zijn zilverachtige vissen, met blauwe of groene ruggen, en zijn eetbaar.  De familie van de naaldvis omvat ongeveer 60 soorten, waarvan de grootste ongeveer 1,2 meter lang is.”

Van naaldvissen is bekend dat ze uit het water springen, en dat is hoe sommige slachtoffers in het verleden zijn gespietst.  Ze kunnen snelheden tot 65 kilometer per uur halen.  Noppadol riep om hulp en een andere strandganger rende hem te hulp en bracht hem naar de kust.  Hij kreeg vervolgens eerste hulp van strandwachten voordat hij naar het ziekenhuis van Trat werd gebracht.

Hoewel “aanvallen” door naaldvissen zeldzaam zijn, is Noppadol zeker niet de eerste persoon die een directe ontmoeting met een naaldvis heeft ondergaan.  Dit incident in het derde voorval wat zich ooit in Thailand voorgedaan heeft, voor zover bekend. Eerder doodde één naaldvis de 22-jarige onderofficier tweede klasse Kriangsak Pangpanit tijdens een oefening met de speciale troepen in hetzelfde gebied.  Een 1 meter lange naaldvis zwom recht op hem in nadat hij blijkbaar was geschrokken door zijn onderwaterlicht.

QBij een ander incident in 2020 overleefde een jonge visser het ternauwernood nadat een vis uit het water sprong en zijn nek gespietst had tijdens het vissen ten hzuiden van Indonesië.

Elders zou een 10-jarige jongen op Hawaï is naar verluidt omgekomen tijdens een nachtelijke vistrip met zijn vader in 1977 toen een naaldvis zijn oog doorboorde.  Een 16-jarige Vietnamese jongen staat ook vermeld als slachtoffer van een naaldwond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!