Premier Prayut wilt in Bangkok géén stinkende khlongs méér

BANGKOK:- Het zal u tijdens uw bezoek aan Bangkok niet ontgaan zijn, dat het er kan ruiken, ….stinken zelfs. Als u op straat ‘frisse lucht’ inademt, komt er niet zelden een brouwsel van gegrilde kip, vervuiling en rioolwater in uw neus.  Zelfs na een aantal jaren in Bangkok te hebben gewoond, wordt de geur nooit minder scherp, vooral in de zomermaanden.  Het probleem is dat onbehandeld afvalwater door de ondergrondse tunnels van Bangkok stroomt en dat de stank door de open rioolroosters naar boven komt.  Het is daarom géén wonder dat de premier van Thailand, Prayut Chan-o-cha, de waterwegen van Bangkok schoner wilt hebben.

Het Ong Ang-kanaal, de thuisbasis van de Ong Ang-Walking Street, stond vroeger bekend als het meest stinkende khlong van Bangkok.  De situatie verbeterde echter aanzienlijk na een verfraaiingsproces van vijf jaar.  Ondanks de inspanningen keren de problemen toch terug.  Premier Prayut bezocht het gebied gisteren om te luisteren naar de problemen van de lokale bevolking met betrekking tot het kanaal en de aansluitende waterwegen.  

De regering heeft toegezegd maatregelen te nemen tegen twee problemen: riolering en overstromingen.

Het Department of Drainage and Riolering gaat het drainagesysteem van het Ong Ang-kanaal openen om de watercirculatie in het Bang Lamphu-kanaal te vergroten.  Hopelijk zal een verhoogde circulatie de bedorven geur van rioolwater in het gebied teniet doen.  Stilstaand water creëert broedplaatsen voor die vervelende zwart-witte muggen die Dengue-koorts verspreiden, dus het verhogen van de waterstroom zou ook de verspreiding van muggen moeten verminderen, wat zowel door de lokale bevolking als door toeristen zal worden gewaardeerd.

Soi 35 in de wijk Yaowarat in Chinatown heeft te maken gehad met overstromingen door verstopte rioleringen.  Een onderzoek wees uit dat vetophopingen het probleem zijn.  De afdeling heeft de riolering gedeblokkeerd en heeft straatverkopers en restaurants gevraagd om geen voedselafval in het riool te gooien om herhaling van het probleem te voorkomen.  In de getroffen gebieden zijn ook vetafscheiders geïnstalleerd.

Het zijn kleine stapjes van verbeteren maar voorlopig blijft de odeur van Bangkok uw nieuwsbeer bij. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: ThaiRath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!