De Koning en Koningin van Thailand hebben in de provincie Kanchananburi een grondwaterproject geopend

KANCHANABURI:- Hunne Majesteiten Koning Maha Vajiralongkorn en Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana zaten afgelopen weekend de openingsceremonie van het Nongfai Grondwaterproject in het Lao Khwan-district van Kanchanaburi voor.

De Koning en Koningin werden verwelkomd door premier generaal Prayut Chan-o-cha, de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Warawut Silpa-archa en de lokale bevolking.

De koning onthulde het naambord van het Nongfai Groundwater Project voordat hij ereplaten en geschenken aan personen en instellingen die aan het project hebben bijgedragen uitreikte.

De koning en koningin bezochten vervolgens een tentoonstelling over de geschiedenis van het project, een demonstratielandbouwgebied en de mineraalwaterfabriek die grondwater uit het project gebruikt.  Na een boomplantceremonie voor een watertank keerden ze per helikopter terug naar Bangkok.

Het Nongfai Groundwater Project werd vorig jaar april gelanceerd als één van de 15 koninklijke initiatieven van koning Maha Vajiralongkorn.  Het project omvat acht grondwaterputten van 200 meter diep, twee watertanks met een capaciteit van 2000 kubieke meter en een drukregeltoren in het district Nongfai om water te leveren.  

Het project zal water leveren aan 37.600 huishoudens en 557.000 rai landbouwgrond in de provincie Kanchanaburi tijdens het droogteseizoen.  De bouw van de putten en watertanks werd in november 2021 voltooid. Sindsdien heeft het project mineraalrijk grondwater gebruikt om 2 miljard liter drinkwater per jaar te produceren en dit te leveren aan meer dan 3 miljoen mensen in 512 dorpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Koninklijke persbureau 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!