Thaise zijde wordt bezien als een aanvulling op het “Soft Power” beleid van Thailand om het land een ultieme vakantiebestemming te laten zijn

BANGKOK:-  De regering zal doorgaan met het promoten van Thaise zijde als onderdeel van haar inspanningen om de zachte macht van Thailand de wereld te laten veroveren, zo maakte de vice-premier van Thailand, Khun Wissanu Krea-ngam in zijn hoedanigheid van voorzitter van de commissie  die de 11e zijdebeurs ter wereld organiseerde.

Er waren afgelopen zaterdag  ongeveer 100 ambassades en consulaten in de Royal Thai Navy Convention Hall tijdens de jaarlijkse Thaise zijdebeurs bijeengekomen. De beurs die nu voor de 11e keer ere van Hare Majesteit Koningin Sirikit de Koningin-moeder werd georganiseerd. Koningin Sirikit staat bekend voor haar toewijding aan de ontwikkeling van Thaise zijde en de promotie van zijdeproducten op internationaal niveau.

De regering waardeerde de samenwerking van ambassades en consulaten bij het ondersteunen van de promotie van Thaise zijde, inclusief hun gebruik van Thaise zijde in ontwerpen van hun nationale kostuums, aldus Khun Wissanu.

In totaal zijn 227 ontwerpen ingediend voor de 3e Big Silk Designer Contest, die wordt gehouden als onderdeel van het jaarlijkse Thaise zijde-evenement, zei minister van Cultuur Itthiphol Kunplome.

Er werden zaterdagavond méér dan 200 creaties van studenten Van universiteiten en hogescholen in het hele land, tijdens de modeshows getoond.

De wedstrijd toont niet alleen de Thaise cultuur en erfgoed verbonden aan Thaise zijde, maar trekt ook jonge Thais aan die geïnteresseerd zijn in traditionele stoffen en moedigt hen aan om Thaise zijde op te nemen in moderne modeontwerpen. Dit zou een nieuw gebied van de “soft power” van Thailand kunnen worden, zo meent  Itthiphol.

Vóór de Covid19 pandemie nodigde Thailand elk jaar een grote groep internationale modeontwerpers uit om deel te nemen aan het jaarlijkse evenement om hun Thaise zijdecollecties te ontwerpen en tentoon te stellen.

Één van de hoogtepunten van het evenement van gisteravond was een modeshow waarbij de vaste secretarissen van alle 10 ministeries op de catwalk Thaise zijdecollecties ontwierpen en produceerden in de afgelopen maanden.

Diplomaten, maar ook professionele, amateur- en gastmodellen presenteerden ook nieuwe collecties in een andere show als onderdeel van hetzelfde evenement.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Banmuang 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Banmuang.co.th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!