Thaise zangeres van de Koreaanse popgroep Blackpink zet “Roti Sai Mai” in de schijnwerpers

AYUTTHAYA:- Verkopers van het Thaise streetfood gerecht “roti sai mai” hebben de Thaise superster Lalisa “Lisa” Manoban geprezen voor het plaatsen van een video die veel ophef heeft veroorzaakt over dit superzoete gerechtje.

Verkopers van de zoete Indiaas-geïnspireerde traktatie, waarin suikerachtige floss is verpakt in een dunne roti, melden een opleving in het bedrijfsleven nadat de in Buriram geboren zangeres “Lisa” van de Zuid-Koreaanse popgroep Blackpink een video op haar Instagram-account plaatste waarin ze een van deze snacks presenteert

De 48-jarige Khun Sarayuth Singhka, die roti sai mai voor het ziekenhuis van Ayutthaya verkoopt! zei dat het aantal klanten ’s nachts erg toenam nadat de internationale ster uit Buriram deze post in instagram had gezet, waarna tieners de volgende morgen zich bij zijn streetfoodkar verdrongen, nadat de video de avond ervoor op instagram was verschenen.

De stijging is wereldwijd te bemerken, zei hij, waarbij de leveringen van de winkel aan het buitenland sprongen van de gebruikelijke 2.000 of 3.000 baht per dag naar 5.000 baht, met bijzondere interesse in Zuid-Korea.  Lieve Lisa heeft 80 miljoen volgers op Instagram.

Khun Natcha Lamta, die roti sai mai online verkoopt, zei dat ze retailers meer dan 100 sets van haar desserts hadden bestand om aan de vraag te voldoen sinds de publicatie.  Ze zei dat ze zelfs snacks van andere lokale verkopers moest halen om aan de vraag van buitenlandse kopers te voldoen.

De video zou vooral gunstig zijn voor het stimuleren van de economie van Ayutthaya, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!