De Nam Theun 1 stuwdam in Laos lekt maar vormt géén gevaar

LAOS:- De gerapporteerde lekken van de zijkanten van de aanbouw zijnde Nam Theun 1-dam in Laos zijn geen reden tot bezorgdheid en zijn normaal wanneer een dam water begint op te slaan, zo verklaarde de president Thepparat Theppitak van het elektriciteitsbedrijf die de stuwdam beheert.

EGCO, een dochteronderneming van de Electricity Generating Authority of Thailand, heeft een belang van 25% in het project. De president van het bedrijf reageerde op berichten over het lek en op zorgen die dit weekend op sociale media werden geuit.

Khun Thepparat zei dat dergelijke lekken normaal zijn wanneer een dam water begint op te slaan. Tijdens de bouw van een rolbetondam kan er water uit spleten in de zijwanden lekken, zei hij.

“De dam zal regelmatig worden geïnspecteerd om zijn veiligheid te garanderen, terwijl hij zich voorbereidt op een testrun voor de commerciële exploitatie in augustus”, zei ECGO in een verklaring aan de Thailand Stock Exchange.

Khun Thepparat zei dat de dam goed is ontworpen en gebouwd en voldoet aan de technische normen.  EGCO had een belang van 25% in het project, dat naar verwachting een gecontracteerde capaciteit van 644,30 megawatt (MW) elektriciteit zal opwekken.

 Nam Theun 1 is een stroomcentrale die momenteel wordt gebouwd in de provincie Bolikhamxay in Laos. Het project van $ 1,3 miljard is een joint venture tussen Phonesack Group (PSG) met een belang van 60%, EGCO met 25% en Electricite Du Laos (EDL) met 15%. 

De bouw begon in 2017 en de waterberging begon in juni vorig jaar. Het project bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling en voldoet aan internationale standaarden.

Het staatsenergiebedrijf Electricity Generating Authority of Thailand tekende in september 2017 een langetermijnovereenkomst voor de aankoop van stroom voor 514,3 MW van het project.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Laos
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!