Thaise winkels stellen een limiet van 3 flessen per klant om hamsteren van palmolie te voorkomen

~BETER EEN LUIS IN DE POT, DAN HELEMAAL GEEN VLEES~
(Als je het beste niet kunt krijgen kun je beter tevreden zijn met wat je hebt)

THAILAND:-Verschillende discountwinkels en supermarkten in Thailand hebben een limiet van 3 flessen ingesteld aan de aankoop van palmolie om hamsteren te voorkomen, zo meldde een nieuwsbron donderdag.

“De limiet werd aangekondigd nadat voedselhandelaren, eigenaren van restaurants en supermarkten en het publiek grote hoeveelheden palmolie inkochten te midden van de stijgende prijs van ruwe palm”, aldus de bron.

 “Levensmiddelenhandelaren vrezen dat als de prijs hoger wordt, ze hun winstmarge zullen verliezen, terwijl supermarkten grote winsten willen maken in geval van prijsstijgingen of producttekorten”, zei hij.  Inmiddels zou de overheid de fabrikanten en distributeurs van gebottelde palmolie gevraagd hebben om de prijs zo lang mogelijk te beperken om de financiële lasten voor de consument te verlichten nadat de prijs van ruwe palmolie was gestegen tot 7,5 baht per kilogram.  

Dit heeft ertoe geleid dat de prijs van ruwe palmolie toch is gestegen tot 39 Baht per kilogram, waardoor de prijs van gebottelde palmolie per liter is gestegen tot 46 tot 48 baht per liter. ”Mensen klagen dat sommige wederverkopers, vooral degenen die deelnemen aan het ‘Let’s  De inkoopcampagne van Go Halves heeft de prijs van palmolie verhoogd tot 50 – 55 baht per liter, ”voegde de bron eraan toe.

Het veranderende weer, is één van de factoren, die verantwoordelijk zijn voor de stijgende prijs van ruwe palmolie.  Het schatte dat de oliepalmprijs rond eind maart zal stabiliseren, wanneer de markt meer ruwe palm zal zien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!