Protesten eindigde gisteravond nadat de politie in Bangkok demonstranten vrijliet

~DE ALFA EN OMEGA~
(Het begin en het einde)

BANGKOK:- De demonstratie die gisteren door de pro-democratiegroep Ratsadon werd georganiseerd, eindigde rond 21.00 uur voor het politiebureau van Pathumwan, kort nadat agenten 12 demonstranten hadden vrijgelaten die ze eerder hadden gearresteerd, terwijl de groep aankondigde volgende week buiten bij het parlementsgebouw een wantrouwendebat tegen de regering te houden. 

Het protest begon om 16.00 uur op de Pathumwan Skywalk in Bangkok in een demonstratie genaamd “hitting pots to banish dictators”.

De Pathumwan-demonstranten deelden ook stickers uit aan voorbijgangers die lazen “we willen geen artikel 112”, verwijzend naar de wet van majesteitsschennis, waarmee tientallen mensen wegens majesteitsschennis zijn aangeklaagd wegens hun deelname aan pro-democratische protesten in de afgelopen maanden.

Om 19.30 uur marcheerden demonstranten naar het politiebureau van Pathumwan, dat ongeveer 2 kilometer van de Skywalk ligt, om agenten op te roepen de gearresteerde leden vrij te laten.

Om 20.45 uur liet de politie de 12 vrij na onderhandelingen met Methee Amornwutkul, een vertegenwoordiger van de bewakingseenheid van Ratsadon.

Om 21.00 uur kondigde een van de leiders van Ratsadon, Panasaya “Rung” Sithijirawattanakul, aan dat de groep van 16 tot 19 februari buiten het parlement een wantrouwendebat zou houden tegen de regering, en de details zouden later worden onthuld.

Een nieuwsbron meldde dat terwijl de gearresteerde demonstranten werden vrijgelaten, er drie explosieve geluiden te horen waren in Soi Chula 5 achter het politiebureau, waardoor de demonstranten zich terugtrokken uit het gebied.  Getuigen zeiden dat de explosies klonken als pingpongbommen.  Er waren geen melding van verwondingen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!