Thaise vrouw troggelt een goedgelovige man in Pattaya 100.000 baht af

PATTAYA:- In deze kustplaats heeft dit keer een andere zgn. dating-app-misdaad plaatsgevonden.  Een vrouw zou geld en kostbaarheden ter waarde van 100.000 baht hebben buitgemaakt van een man die ze via een dating-app had ontmoet.

Het slachtoffer, voor het gemak even “Rene” genoemd, vertelde gisteren aan de wachtcommandant van het politiebureau aan de Beach Road dat hij dacht dat hij een aardige vrouw genaamd ‘Plaeng’ had ontmoet.

Maar “Rene” kwam voor een paar verrassingen te staan, zo vertelde hij. Hij zei dat toen Plaeng in zijn hotelkamer aankwam, ze “de hele tijd een mondkapje droeg en niet leek op haar verstuurde profielfoto’s.”

“Rene” zei dat Plaeng vroeg om zijn iPhone Pro Max te lenen om eten te bestellen, omdat zij beweerde dat er een probleem was met haar telefoon. 

 “Ze bestelde via een online applicatie een maaltijd en vroeg mij om dit eten in de buurt even op te halen.  Ik ging het hotel uit, maar toen ik terugkwam in de kamer, was Plaeng weg samen met mijn mobiele telefoon die 42.000 baht kostte.  Ze bleek later ook geld van mijn bankapplicatie te hebben overgemaakt, in totaal 58.000 baht.”

Het was vooralsnog onduidelijk was hoe Plaeng toegang kreeg tot Jacks bankgegevens of naar wie het geld was overgemaakt.

De politie meldde dat nog steeds op zoek naar Khun Plaeng te zijn.

Het is misschien voor u als lezer van Olleke Bolleke één goede tip, om te realiseren dat “Rene” niet het eerste slachtoffer van een datingapp-misdaad in Thailand is. In mei van dit jaar maakte de politie na een tip bekend dat er een Thais-Chinese bende was in Chaing Mai gearresteerd voor het uitvoeren van illegale datingzwendelactiviteiten.

Het onderzoek bracht het geheime complot van de bende aan het licht om zowel Thais als buitenlanders op te lichten om te investeren in een nep-handelsapplicatie genaamd Metatrader via dating-apps.  De groep zette honderden nepaccounts op met foto’s van mooie vrouwen om hun slachtoffers te lokken.  Zodra de slachtoffers hun geld hadden overgemaakt, verbrak het “vrouwelijk schoon” alle contact.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!