De nationale politie van Thailand rolt een gigantisch online goknetwerk op, waarop duizenden Thais miljarden baht op het WK hebben ingezet

BANGKOK:- De afdeling cybercriminaliteit van de Nationale politie in Thailand heeft vijf arrestaties verricht en geld, voertuigen en activa ter waarde van meer dan 1 miljard baht in beslag genomen tijdens invallen op 13 locaties om een ​​goknetwerk op te rollen dat www.scg9.club exploiteert. Op de website was zo’n 3 miljard baht in omloop, welke door weddenschappen op het WK voetbal in Qatar zo’n grote omvang creëerde, aldus de politie.

Gokken is illegaal in Thailand buiten de staatsloterij en paardenrennen om, maar een studie van de Thaise Kamer van Koophandel schat dat Thais ongeveer 57,2 miljard baht hebben ingezet op het WK.

De hoofdcommissaris van de Nationale politie, generaal Damrongsak Kittiprapas verklaarde zojuist dat 13 locaties in Bangkok en de noordelijke provincie Chiang Rai zijn overvallen om het online gok-netwerk op te rollen.

Bij vijf flatgebouwen aan de Ratchadapisek Road in Bangkok nam de politie 2,65 miljoen baht in contanten, drie luxe auto’s, 39 luxe horloges, 18 landeigendomsbewijzen, 25 luxe merktassen, 65 bankboekjes en sieraden in beslag.  Ze ontdekten ook drie zakken ketamine, wat leidde tot de arrestatie van de Thaise condominiumeigenaar op beschuldiging van drugsbezit.

In een commercieel gebouw in Soi Charan Sanitwong 68 in de wijk Bang Phlat in Bangkok nam de politie 140.000 baht in contanten, een BMW-auto, zes landakten, drie luxe horloges, 23 merktassen en 46 bankboekjes in beslag.

Generaal Damrongsak verklaarde verder dat de politie ook vier verdachten had aangehouden, allemaal Thaise staatsburgers, op basis van arrestatiebevelen van 9 december voor het witwassen van geld en het adverteren voor de gokwebsite.  Een man werd gearresteerd in een appartement in Soi Phetkasem 48 in Bangkok, terwijl drie verdachten, twee mannen en een vrouw, werden gearresteerd in de wijk Mae Sai in Chiang Rai.

De plv. hoofdcommissaris van de nationale politie, generaal Torsak Sukvimol, die toezicht houdt op de anti-voetbalgokken-taskforce van de politie, zei dat de website naast weddenschappen op WK-wedstrijden ook gokken op gokautomaten, kaartspellen en visspellen aanbood.

Generaal Torsak verklaarde dat 10.644 mensen zijn gearresteerd op beschuldiging van gokken sinds de taskforce in november werd opgericht om weddenschappen op WK 2022-wedstrijden te voorkomen.  Tot de betrapten behoren 90 exploitanten en meer dan 9.000 klanten van offline gokken, en 28 exploitanten en 743 klanten van online gokken. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: DailyNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!