27 Thaise immigratiebeambten bleken Chinese triades te helpen

BANGKOK:- De Thaise recherche gelooft dat ten minste 27 immigratiebeambtenhet voor leden van Chinese triaden mogelijk hebben gemaakt om illegaal in Thailand te verblijven. Het Plv. hoofd van de nationale politie, generaal Surachet Hakparn, vertelde aan de pers dat zijn rechercheurs tot deze conclusie zijn gekomen na ondervraging van 27 verdachten in de afgelopen twee weken.

Hij zei dat sommige verdachte beambten tijdens de ondervraging door de mand vielen en hun misdaden bekenden vanwege overweldigend bewijs.

“Ik geloof dat er nog meer immigratiebeamten bij betrokken zijn”, zei hij, en beloofde krachtig op te treden tegen deze agenten, zonder uitzonderingen.

De politie startte vorige maand een landelijk onderzoek nadat voormalig massagesalonmagnaat en politicus Chuwit Kamolvisit informatie had verstrekt over vermeende Chinese triaden die actief zijn in Thailand.

De tip leidde al snel tot het uitvaardigen van een arrestatiebevel tegen de vermeende triade koning Chaiyanat Kornchayanant alias “Tuhao”. Chaiyanat is getrouwd met een hoge Thaise politieagente en heeft door dit huwelijk het Thaise staatsburgerschap verkregen. Hij gaf zich op 23 november over aan de politie en ontkent alle aanklachten.

 De politie gelooft dat Chinese triaden actief zijn in ten minste 18 provincies, waaronder Bangkok, Chonburi, Chiang Mai, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima en Udon Thani.

Generaal Surachet voegde eraan toe dat de zaak tegen Chaiyanat aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt en dat er voldoende bewijs is om beschuldigingen van witwassen te ondersteunen.  Hij zei dat het beschikbare bewijs zou moeten helpen om het financiële netwerk van Chaiyanat, dat criminele operaties in Thailand financiert, te ontwortelen.

Toen hem werd gevraagd naar de zorgen van Chuwit over de transparantie van het onderzoek, zei Surachet dat de politie openstaat om te adviseren en al het bewijs zal onderzoeken dat opduikt, inclusief tips op sociale media.

“Het onderzoek zal gebaseerd zijn op bewijsmateriaal en de getuigen die we vinden, niet alleen op instinct”, zei hij.

 Hij voegde eraan toe dat tot nu toe meer dan 100 Chinese staatsburgers zijn gearresteerd en worden ondervraagd, terwijl Chaiyanat borgtocht is geweigerd en achter de tralies zal blijven tot het onderzoek is afgerond.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “27 Thaise immigratiebeambten bleken Chinese triades te helpen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!