Thaise vrouw steelt in Pattaya de motorfiets van dronken buitenlander terwijl hij langs de kant van de weg moest overgeven braakte

PATTAYA:- De politie aldaar heeft gisteren een Thaise vrouw gearresteerd voor het stelen van een motorfiets van een buitenlander in Pattaya.  De opportunistische dief nam de kans waar om de motor te stelen terwijl de buitenlandse man zijn motor in de berm parkeerde om te kotsen.

De 38-jarige buitenlander, genaamd Fiorenzo Cardinali diende een klacht in bij de politie van Pattaya nadat hij ontdekte dat zijn Yamaha Grand Filano-motorfiets was gestolen.  Cardinali beweerde dat hij op dat moment dronken was en zijn voertuig langs de Jomtien Sai Song Road parkeerde om om 6 uur ’s ochtends langs de weg te braken. Hij gaf toe dat hij de sleutel in het contact had laten zitten en de motor had laten draaien terwijl hij aan het overgeven was.

Terwijl Cardinali aan het overgeven was, maakten twee personen misbruik van de situatie en reden weg op de motorfiets.  Het incident werd vastgelegd op CCTV-camera’s langs de weg, wat er uiteindelijk toe leidde dat de autoriteiten de daders identificeerden.

Één verdachte, geïdentificeerd als de 39-jarige Sakorn Phumcharoen alias  “Ohh” werd gisteren gearresteerd in haar appartement in de wijk Thepprasit in Pattaya.  Ohh gaf haar daad toe, maar vertelde dat ze bezorgd was en nam de motor weg om te voorkomen dat hij in dronken toestand een ongeval zou veroorzaken, maar Mr. Cardinali van mening dat zij zijn motor gestolen heeft.

De motor is door de politie gevonden en in beslag genomen.

Opmerkelijk is, is de aanklacht tegen Ohh nog niet door de politie is vermeld. Haar misdaad kan worden beschouwd als wegrukken, wat zou kunnen leiden tot een mogelijke aanklacht op grond van sectie 336 van het strafrecht: wie iemands bezittingen wegrukt, wordt gestraft met maximaal vijf jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal 100.000 baht.

Vorige week arresteerde de politie van Pattaya 15 verdachten tussen de 15 en 40 jaar oud voor het stelen van motorfietsen en deze te verkopen aan motorsmokkelbendes.  De arrestatie vond plaats nadat vijf motorfietsen waren gesignaleerd die verborgen waren in het bos van het Takhian Tia-subdistrict in de stad.

In dezelfde week werden vier politieagenten, een Thaise man en twee Cambodjaanse mannen gearresteerd in de zuidoostelijke provincie Trat voor het smokkelen van zes motorfietsen naar een buurland.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!