Thaise vrouw overlijdt in Noordoost-Thailand na het eten van giftige paddenstoelen, terwijl haar man in een coma belandt

UDON THANI:- Een echtpaar in het noordoosten van Thailand gelegen Udon Thani maakte afgelopen dinsdag een curry van paddenstoelen die ze uit de jungle hadden geplukt, maar de paddenstoelen bleken giftig.  De vrouw is gisterochtend in de vroege uurtjes overleden aan vergiftiging en haar man ligt momenteel in coma op de Intensive Care.

De moeder van de man, die bij het stel woont, zei dat het in het district Ban Dung een paar dagen stevig regende, waardoor er allerlei wilde paddenstoelen opdoken in de nabijgelegen bossen.  Ze zei dat haar 40-jarige zoon Somkuan Sukrat en haar 40-jarige schoondochter Soithong Yoongyooka dinsdagmiddag paddenstoelen gingen plukken in het bos.  Het echtpaar maakte ’s avonds een curry met de champignons.

Gisteren rond 2 uur ’s nachts begonnen Khun Somkuan en Khun. Soithong last te krijgen van misselijkheid, braken en wazig zicht.  Khun Somkuan, nog steeds bij bewustzijn, besloot de ambulance te bellen voor hulp.  Khun Soithong zei echter dat ze niet naar het ziekenhuis wilde.  Kort daarna viel Soithong bewusteloos en stierf.

De toestand van de man toestand verslechterde, dus belde hij opnieuw de paramedici die hem naar het Somdej Phra Yupparat Bandung-ziekenhuis brachten, waar hij in coma raakte.

Een voorlopige autopsie bevestigde dat Khun Soithong stierf door het eten van giftige paddenstoelen.

De politie van het politiebureau Ban Dung zei dat ze van plan zijn om dorpelingen te waarschuwen voor het belang van het onderscheiden van wilde paddenstoelen, vooral in het regenseizoen, wanneer ze in overvloed groeien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thairath.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!