Komende zondag worden er in de hoofdstad van Thailand bijna 17.000 politieagenten op de been gebracht om de veiligheid tijdens de verkiezingen te garanderen

BANGKOK:- De politie van Bangkok zal komende zondag, de dag verkiezingen voor de gouverneur van Bangkok en de Raad van Bangkok worden gehouden, 16.817 politieagenten inzetten om de veiligheid van 6.817 stembureaus te bewaken.

Generaal Jirasant Kaewsaeng-ek, adjunct-commissaris van het politiebureau, zei dat de politie de veiligheid zal bewaken wanneer naar verwachting zondag zo’n 4 miljoen kiezers zullen komen stemmen.

Jirasant waarschuwde ten overvloede dat de winkels en restaurants in Bangkok van zaterdag 18.00 uur tot zondag 18.00 uur géén drank mogen verkopen, omdat dit in strijd zou zijn met de kieswet. Hij vertelde ook dat kandidaten zaterdag vanaf 18.00 uur ook geen campagne méér mogen voeren.

Het bureau heeft van 9 mei tot 15 mei de schendingen van de kieswet gevolgd en heeft geen ernstige overtredingen geconstateerd die de verkiezingsresultaten zouden beïnvloeden, aldus generaal Jirasant.

Hij zei dat de politie zes klachten had ontvangen over het verwijderen van borden voor verkiezingscampagnes.  De verdachten zijn aangehouden.  Ze gaven toe de borden te hebben verwijderd omdat de posters de voorkant van hun winkels blokkeerden, aldus Jirasant.

Het bureau voerde van 9 tot 15 mei ook harder optreden tegen misdaden op, voorafgaand aan de verkiezingen.  De politie arresteerde in die periode 4.309 verdachten in 4.295 strafzaken, voegde Jirasant toe.

Hij zei dat het bureau had vernomen dat zeven groepen demonstranten demonstraties plannen op donderdag en vrijdag, en twee groepen zouden overnachten op de rallylocaties. De twee groepen zijn het Comité voor Strategische Hervormingen van Siam, die zich donderdag onder de Rama VIII-brug zullen verzamelen, en de World People Council, die zich beide donderdag voor de Russische ambassade zal verzamelen.

Vandaag zal een groep demonstranten een voertuig demonstratie organiseren van het Democratiemonument naar het Strafhof om 11.00 uur en van het Strafhof naar de Bewaringsgevangenis van Bangkok om 15.00 uur.

Sinds juli 2021 heeft de Metropolitan Police 840 zaken tegen demonstranten onderzocht en 482 zaken zijn ingepakt en overgedragen aan openbare aanklagers, voegde Jirasant eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!