Thaise vrouw op Koh Chang moet 500 baht voor Pad Kapow betalen

~HET IS SLIKKEN OF STIKKEN~
(Zonder verzet accepteren

TRAT:-  Een Thaise Facebook gebruikster was enigszins verbolgen over het feit dat ze 500 baht voor twee eenvoudige Thaise gerechten in een resort op Koh Chang moest betalen.  Om te controleren of dit een gewone gang van zaken was plaatste de dame  foto’s van haar ontbijt en een rekening – haar “Kapow Moo” (varkensvlees met basilicum) en het varkensvlees gebakken met knoflook en ei kostte haar elk 250 baht.

Ze schreef dat ze het niet door door haar keel kon krijgen, omdat de extreem hoge prijs haar emotioneel maakte.

Ze had aan de ober had gevraagd of het een vergissing was, maar nee. Toen ze dit antwoordt hoorde, glimlachte ze alleen maar en betaalde.

Het Thaise Daily News meldde dat de meeste mensen die hierop reageerden, zeiden dat de prijs niet gerechtvaardigd was.  Anderen zeiden dat het zo was in resorts en goedkoper buiten.  Weer anderen schreven dat je mag verwachten dat een plaats als Koh Chang duur is – ze moeten tenslotte dingen van het vasteland meenemen. De vrouw nam genoegen met deze antwoorden en bood haar excuses aan, omdat ze niet als lastig bekend wilde staan.

Vorig jaar was er een grote internationale verontwaardiging toen een Amerikaan in Bangkok na een post verslag deed van zijn ervaring in Koh Chang.

Hij bracht een paar dagen in de gevangenis door voordat hij zich verontschuldigde.

Thailand heeft een aantal strenge smaadwetten, dus zelfs als je gelijk hebt, kun je het mis hebben, het is slikken of stikken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: dailynews.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!