Thaise antidrugsbrigade vindt 20 miljoen baht in kluis, geld dat uit illegale praktijken afkomstig zou zijn

~RIVIEREN DIE IN KORTE TIJD HOOG WATER WASSEN, HEBBEN VEEL TROEBEL WATER~
(Als iemand in korte tijd rijk wordt, is er doorgaans veel oneerlijk geld bij)

SONGKHLA:- De Thaise antidrugsbrigade ging samen met een speciale eenheid gewapend met arrestatiebevelen in de hand naar het huis van een zoon van een voormalig parlementslid. De inval voltrok zich in het hoofddistrict van Songkhla in het zuiden van Thailand.

De zoon des huizes, Khun Pitiphon genaamd, wordt ervan verdacht bij illegale handelspraktijken betrokken te zijn.

Khun Pitiphon was niet thuis, maar zijn moeder, zus en een persoon die op het huis pasten waren wel aanwezig. Een deur naar een aangrenzend pand was op slot, de dames beweerden dat ze geen sleutel van de betreffende deur hadden. De recherche klom volgens over een muur en verschafte zich de toegang tot een kantoor op de tweede verdieping dat bedoeld was voor online weddenschappen.

In een kluis werd ruim twintig miljoen baht aangetroffen.

Generaal Suwat Yodchaengsuk, de hoofdcommissaris van het RTP verklaarde later dat er sterk bewijs was dat de verdachte in verband stond met de Pongthep-drugsbende, ook wel bekend als “Neung Freedom”.

De gokactiviteiten werd gebruikt om geld uit de verkoop van drugs wit te wassen.

In het artikel van Sanook News werd geen melding gemaakt van de naam van het parlementslid, de achternaam van de verdachte of de politieke partij van zijn vader, maar zei alleen dat het een bekende regeringspartij was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: sanook.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!