Thaise vrouw in Zuid-Thailand betrapt met 70 bizarre kadavers van dieren

SONGKHLA:- De politie heeft een vrouw uit de provincie Songkhla in Zuid-Thailand gearresteerd voor het verkopen van beschermde karkassen van wilde dieren als ingrediënten voor ‘exotische gerechten’. De politie nam bijna 70 kadavers in beslag, waaronder varanen, schubdieren, langur-apen, eekhoorns, muisherten en civetkatten.

Gisteren werd het departement van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit anoniem getipt dat een vrouw in een trein van het Sukirin-district naar het Jana-district in de provincie Narathiwat vervoerde.

De politie wachtte op het treinstation van Jana en zag de “verdacht uitziende” vrouw, de 55-jarige Kankamon, die twee grote koelboxen bij zich droeg en op weg was naar haar geparkeerde auto.

In de koelboxen vond de politie meer dan 50 kilo dode beschermde dieren in het wild, waaronder zeven monitorhagedissen (10 kilo), een schubdier (4,5 kilo), twee langoerapen (9,5 kilo), 54 eekhoorns (10,5 kilo), twee muisherten (2,5 kilo).  kilogram) en twee civetkatten (10,5 kilogram).

Khun Kankamon bekende dat hij de karkassen via sociale media had verkocht aan mensen die ‘exotische gerechten’ aten.  Ze zei dat ze het beschermde wild had gekocht van een man genaamd Sur uit het district Sungai Golok in de provincie Narathiwat.

De karkashandelaar zei dat ze een “redelijk goede winst” maakt.  Afhankelijk van de soort maakt ze 120 tot 500 baht winst per kilogram.  Monitorhagedissen verkopen het meest, zo vertelde aan de politie.

De politie arresteerde Kankamon op verdenking van het overtreden van de Wet op het behoud en de bescherming van wilde dieren (2019) door zonder toestemming karkassen van beschermde dieren te bezitten en te verkopen.  Ze riskeert een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, een boete van maximaal een miljoen baht, of een combinatie van beide.

Het arresteren van Khun Kankamon is nog maar het begin van het politieonderzoek.  De politie zei dat ze nu haar klanten zullen onderzoeken en ook Sur zullen opsporen die haar naar verluidt de beschermde dieren in het wild heeft verkocht.

In november ontdekte twee speurhonden op Suvarnabhumi Airport vleermuizen en ander zwart vlees op in een koffer die vanuit Kunming in China was aangevlogen.

Thaise gezondheidsfunctionarissen brachten weer de waarschuwing uit om geen vleermuizen of andere “exotische” dieren te eten, omdat ze schadelijke ziekteverwekkers bevatten die ziekten kunnen veroorzaken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: ตำรวจสอบสวนกลาง 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!