Meer lichamen van matrozen in het wrak van HTMS Sukhothai in de golf van Thailand ontdekt

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De reddingsdienst heeft laten weten dat er nog meer lichamen vast kunnen zitten in het wrak van de HTMS Sukhothai nadat ze gistermiddag het zevende slachtoffer uit het zinkende oorlogsschip hebben geborgen.

Tweeëntwintig matrozen van de Royal Thai Navy blijven vermist in de Golf van Thailand nadat het schip afgelopen zondag bij Prachuap Khiri Khan verging.

Het laatste lichaam werd vrijdagmiddag rond 16:15 uur door HTMS Bangrachan ontdekt terwijl het het gebied rond het gekapseisde oorlogsschip doorzocht.

 Kapitein Theerakiat Thong-Aram, de plv. commandant van de Bangrachan, zei dat het lichaam drijvend werd gevonden op ongeveer 300 meter van de plek waar het oorlogsschip zonk.  Hij zei dat er mogelijk meer lichamen vastzaten op in het schip op de zeebodem.

Het Twitter-account van de marine bevestigde later dat de overleden matroos van de Sukhothai was.  Zijn identiteit moet nog worden bevestigd, aangezien het lichaam al enkele dagen in het water dreef en niet kon worden geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken.

Marinepersoneel en vrijwilligers lanceerden de zoekmissie nadat de Sukhothai, een korvet van de Rattanakosin-klasse, kapseisde tijdens stormachtig weer met 105 bemanningsleden aan boord op zondagavond.

Het schip zonk zo’n 20 zeemijl (32 kilometer) voor de kust van het district Bang Saphan in Prachuap Khiri Khan.

 Tot dusver zijn zeven lichamen van Sukhothai-bemanningsleden gevonden, terwijl 22 die aan boord waren nog steeds vermist zijn. Van de 76 bemanningsleden die zijn gered, worden er 19 in ziekenhuizen behandeld, terwijl 57 naar huis mogen.

De marine heeft een SeaFox-drone onder water ingezet om het wrak met camera’s te onderzoeken in afwachting van een mogelijke bergingsmissie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise Nieuwsbulletins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!