De inwoners van Bangkok die met de bus de stad in de komende dagen willen ontvluchten “vissen achter het net”

BANGKOK:- Meer dan 90% van de buskaartjes die op 28 en 29 december vanuit Bangkok vertrekken voor de feestdagen waren gisteravond al verkocht. De meeste boekingen vooraf zijn voor reizen naar Chiang Mai, Nakhon Phanom in het noordoosten en Hat Yai in het zuiden.

Khun Sanlak Panwatanalikit, de directeur van het staatsvervoersbedrijf, liet weten te verwachten dat ongeveer 55.000 passagiers de bussen en minibussen van het bedrijf zullen gebruiken om elke dag Bangkok te ontvluchten, een stijging van ongeveer 5% ten opzichte van vorig jaar.

In een poging om aan de vraag te voldoen, zei Sanlak dat het bedrijf toestemming heeft gevraagd om de busvloot van het bedrijf aan te vullen door particuliere bedrijven toe te staan ​​600 bussen en bestelwagens op bedrijfsroutes te laten rijden.

Hij adviseerde passagiers om alleen kaartjes te kopen bij de loketten van het bedrijf op busterminals, om te voorkomen dat ze worden opgelicht, en om 2-3 uur van tevoren bij busterminals aan te komen.

De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, verwacht dat binnenlands toerisme tijdens de nieuwjaarsvakantie 3 miljoen reizen zal genereren, goed voor 11 miljard baht (US $ 300 miljoen), waarbij de noordelijke regio een bezettingsgraad heeft van maar liefst 78%.

Van 31 december tot 2 januari worden er naar verwachting 560.000 reizen gemaakt naar de noordelijke provincies, omdat reizigers op zoek zijn naar koud weer en bergachtige bestemmingen.

Het koele weer in het noorden en noordoosten wordt gezien als de meest gunstige factor om families, vriendengroepen en stelletjes aan te trekken, terwijl de oostelijke provincies vol zitten met door de mens gemaakte attracties en diverse activiteiten voor toeristen van alle leeftijden.

De oostelijke provincies profiteren van de korte afstand tot Bangkok en lagere kosten in vergelijking met andere regio’s.

Met uitzondering van Bangkok zijn de top vijf bestemmingen voor binnenlandse toeristen Chonburi, Nakhon Ratchasima, Kanchanaburi, Khon Kaen en Rayong.  De meeste Thai kiezen voor deze bestemmingen omdat ze met de auto kunnen reizen, wat kosten en tijd kan besparen.

Het binnenlands toerisme staat echter nog steeds voor uitdagingen, met trage uitgaven als gevolg van hoge schulden van huishoudens, stijgende inflatie en volatiele energieprijzen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “De inwoners van Bangkok die met de bus de stad in de komende dagen willen ontvluchten “vissen achter het net””

  1. Pingback: 2gentleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!