Thaise vrouw in een fraudezaak in verband met zelfmoord van een tiener gearresteerd.

NONTHABURI:- Een Thaise vrouw, ingehuurd door oplichters om als muilezel een bankrekening te openen, is gearresteerd in een fraudezaak die verband houdt met de zelfmoord van een 15-jarige jongen in Nonthaburi.

De 33-jarige vrouw, alleen geïdentificeerd als Khun  Napaporn, werd gearresteerd in de provincie Ayutthaya op basis van een bevel uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Nonthaburi.  Ze werd ervan beschuldigd medeplichtig te zijn aan het bedriegen van mensen en het invoeren van valse informatie in het computersysteem voor een frauduleus plan.  Haar mobiele telefoon werd in beslag genomen als bewijsstuk.

LEES OOK> https://ollekebolleke.info/youtube-zwendel-in-thailand-zelfmoord-van-tieners-leidt-tot-jacht-op-bende-die-gemakkelijk-geld-aanbiedt/

De jongen pleegde zelfmoord door zichzelf op te hangen nadat hij was opgelicht door de cybercrimineel die hem had misleid om het geld ter waarde van in totaal 15.000 baht over te maken als investering om winst te maken door goederen te kopen voor wederverkoop.

Hij haalde geld van de rekeningen van zijn ouders en maakte het over naar de rekening van Napaporn, zoals gevraagd door de oplichter.  Het geld werd vervolgens overgemaakt naar andere rekeningen van nog drie verdachten.

De vrouw bekende dat ze was ingehuurd om twee accounts te openen vanaf een Facebook-pagina.  De politie houdt haar vast voor verhoor om andere verdachten op te sporen.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TNA News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!