YouTube-zwendel in Thailand |zelfmoord van tieners leidt tot jacht op bende die gemakkelijk geld aanbiedt

BANGKOK:-Het Cyber ​​Crime Investigation Bureau is op zoek voor de leider van een groep die naar verluidt mensen misleidt om te betalen voor een kans om geld te verdienen met YouTube.

De zaak kwam aan het licht toen een 15-jarige Mathayom 3-student, alleen geïdentificeerd als Arthit, zichzelf zondagmiddag ophing in een bosrijke omgeving in de wijk Pakkret in Nonthaburi.

Arthits afscheidsbrief bevatte een verontschuldiging aan zijn moeder voor het stelen van haar spaargeld van 15.000 baht. De recherche ontdekten later dat het slachtoffer was misleid om te investeren met de criminelen, die hem lokten door te beloven dat hij geld kon verdienen door videoclips op YouTube te bekijken.

Presentator Khun Ittipat Pinrarod van Nation TV meldde dat de beheerder van de groep, “Admin Paopao”, gewoonlijk details van de zogenaamde baan uitdeelde, inclusief het aantal clips om te bekijken, lonen en vergoedingen.  De uitwisseling verliep meestal via Line.

Het aangeboden loon varieerde tussen 400 baht voor 10 clips en 5.000 baht voor 50 clips, terwijl de vergoeding varieerde tussen 100 en 1.000 baht.

“Deze groep lokte mensen door te beweren dat ze gemakkelijk geld kunnen verdienen”, zei Ittipat, eraan toevoegend dat de groep, nadat ze mensen aan de haak hadden geslagen, hen vervolgens overhaalde om geld te investeren.

Hij zei dat de bankrekening van de groep, geregistreerd op naam van Opas Phalaprom, op de zwarte lijst staat.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!