Bijen bouwen enorme bijenkorven onder een balkon in Thailand 

BANGKOK:- Een zwerm wilde bijen bouwde twee enorme bijenkorven onder het balkon van een familie in Thailand. De vader des huizes, Khun  Nawawit Bensalaman, ook bekend als Bangson, zei dat de bijen in november vorig jaar begonnen met de bouw van hun korf.

Op beelden van 4 april is te zien hoe de netelroos in omvang toeneemt.

Wat begon als een vuistgrote klomp onder de balken van de tweede verdieping groeide uiteindelijk uit tot de gigantische bijenkorf waar de insecten gedijen.

De bijen breidden zelfs hun territorium uit en bouwden een kleiner nest op slechts twee meter van het eerste. 

Khun Bangson zei dat de bijen kwaliteitshoning produceren en dat hij niet van plan is ze te verwijderen. Hij zei: “De bijen hebben waarschijnlijk twee nesten gebouwd omdat de achterkant van het huis een bostuin is waar stuifmeel gemakkelijk te vinden is.

Niemand stoort de bijenkorven omdat ze achter het huis aan het balkon hangen.

“Ze vallen ons niet lastig of kwetsen ons niet.  Soms zitten ze op de glazen deuren en ramen, maar we laten ze hier vrij rondvliegen totdat ze besluiten hun nest ergens anders te verplaatsen.”

Zuidoost-Azië heeft acht inheemse honingbij-geslachten, waarvan er vier in Thailand leven en te vinden zijn in grote steden zoals Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Newsflare. reuters
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  The Weather Network

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!