Thaise vrouw dient politierapport in nadat haar moeder naar verluidt tijdens liposuctieprocedure is overleden

~HET HACHJE ER BIJ INSCHIETEN~
(Sterven aan de gevolgen van een actie)

BANGKOK:- De politie in Bangkok is twee doktoren en 

4 andere personeelsleden aan de tand aan het voelen nadat een patiënt zou zijn overleden tijdens een liposuctieoperatie.  De 54-jarige Khun Saranpat Kanchanasuwan stierf afgelopen zaterdag in een kliniek in de hoofdstad.  

Volgens een rapport van Bangkok Post zegt de 30-jarige dochter van de vrouw, Aiyamin Itthiranant, dat haar moeder vet van haar rug wilde verwijderen en een aantal consultaties had gehad met verschillende klinieken en privéziekenhuizen.  Ze koos voor de kliniek in het Bang Kapi-district vanwege de gegarandeerde tevredenheid ervan.

Khun Aiyamin, de dochter van de vrouw zegt dat haar moeder een afspraak voor zaterdag had gemaakt en Aiyamin vroeg haar om 14.00 uur na de operatie op te halen.  Aiyamin zegt dat haar broer toen rond 13.00 uur een telefoontje kreeg van de kliniek, waarin hij werd geïnformeerd over complicaties tijdens de operatie.  Toen hij vroeg om zijn moeder naar het ziekenhuis te vervoeren, weigerde het personeel van de kliniek dat.  

Aiyamin zegt dat het leven van haar moeder kan zijn gered als de kliniek had geregeld dat ze naar het ziekenhuis werd gestuurd.  Zeker met het gegeven dat er 2 grote ziekenhuizen in de buurt van de kliniek staan.

Een autopsie heeft vastgesteld dat Saranpat stierf aan hartfalen en ademhalingsfalen.  Aiyamin gelooft dat haar moeder mogelijk een overdosis anesthesie heeft gehad en heeft een formele klacht ingediend bij de politie tegen een arts, assistent-arts en vier personeelsleden.  

Kolonel Wichai Narong van de politie van Hua Mak zegt dat de familieleden van de overleden vrouw zullen worden uitgenodigd om verklaringen af ​​te leggen.

Ondertussen heeft Khun  Thares Krussanairawiwong van het departement Gezondheidszorgondersteuning bekend gemaakt dat bij een eerste inspectie van de kliniek is gebleken dat de apparatuur en de operatiekamer in goede staat verkeren en aan de vereiste normen voldeden.

De kliniek is nog steeds open, maar kan wel worden aangeklaagd wegens werkzaamheden buiten de toegestane uren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!