De Thaise vechtsport Muay Thai erkend door het Internationaal Olympisch Comité

BANGKOK:- Muay Thai zou binnenkort een Olympische sport kunnen worden.  Het Internationaal Olympisch Comité heeft de traditionele krijgskunst en haar overkoepelende organisatie, de International Federation of Muay Thai Associations (IFMA), volledig erkend, zo maakte een commissielid gisteren tijdens de 138e IOC-sessie in Tokio bekend.

“Dit is het begin van de kans voor muay thai om een ​​Olympische sport te worden.”

De vice-premier van Thailand, Prawit Wongsuwon, die ook voorzitter is van het Nationaal Olympisch Comité van het land, zei dat de regering het besluit van de IFMA zal steunen om de traditionele vechtsporten en nationale sport van Thailand te erkennen.

“Ik kan u verzekeren dat de Thaise regering Muay Thai zal promoten en IFMA zal steunen… We hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: van Muay Thai in de nabije toekomst een Olympische sport maken.”

Muay Thai werd in 1999 erkend door de Olympische Raad van Azië (OCA) nadat het het jaar daarvoor als demonstratiesport was vertoond op de Spelen van Bangkok.  Muay Thai heeft nog niet zijn debuut gemaakt als medaillesport op de Asian Games.

Op de Olympische Spelen van dit jaar in Tokio zullen de scherpschutter, Mr. Naphatsawan Yangpaiboon en de kleiduivenschutter, Mr. Sawet Sethaporn de Thaise vlag tijdens de openingsceremonie komende vrijdag dragen, aldus het hoofd van de Thaise delegatie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De Thaise vechtsport Muay Thai erkend door het Internationaal Olympisch Comité”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!