Thaise toeristenverenigingen willen de tweede PCR-test laten schrappen in een poging om hoogseizoen te redden

BANGKOK:- Twintig toeristenorganisaties onder leiding van Phuket hebben een beroep gedaan op het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  om de screening van buitenlandse bezoekers vanaf eind februari, op tijd voor de feestdagen, te vergemakkelijken.

“De maand april is een hoogseizoen voor toerisme, omdat westerlingen de neiging hebben om vakantie te nemen tijdens de paasvakantie, die samenvalt met het Songkran-festival in Thailand”, zo verklaarde khun Phumikit Raktaengam, voorzitter van de Phuket Tourist Association.

De 20 toeristenverenigingen stelden de volgende vier maatregelen voor om de aankomsten te stimuleren:
1. Annuleer de tweede verplichte RT-PCR-test voor aankomsten op dag vijf.  Statistieken tonen aan dat het infectiepercentage onder buitenlanders die de test op dag vijf afleggen lager is dan het lokale infectiepercentage in toeristische provincies, aldus het voorstel.  Het schrappen van de tweede test zou de kosten van toeristen verlagen en meer bezoekers aantrekken.
2. Verkort de quarantaineperiode voor bezoekers met een vermoedelijke besmetting van 10 naar vijf dagen.
3. Annuleer quarantaine voor toeristen die in contact zijn geweest met bevestigde gevallen als hun eerste-dagtest negatief is.
4. Verlaag de verplichte verzekeringsdekking van $ 50.000 naar $ 25.000.

De 20 verenigingen voerden aan dat veel andere landen de Covid-19-maatregelen al hadden versoepeld om het toerisme te stimuleren.  

Op 10 februari annuleerden de Filippijnen tests bij aankomst en vereist nu alleen een negatieve RT-PCR-test die binnen 48 uur na aankomst wordt genomen.  

Cambodja vereist alleen een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek wordt afgenomen, plus een ATK-test bij de landing.  

Ondertussen schrapt Australië vanaf 22 februari de quarantainemaatregelen voor volledig gevaccineerde reizigers, waarbij binnen 72 uur na vertrek alleen een negatieve RT-PCR-test nodig is.

“De versoepeling van Covid-19 in deze landen betekent dat Thailand zijn concurrentievoordeel op de internationale toeristenmarkt zal verliezen, aangezien toeristen de neiging hebben om bestemmingen met minder beperkingen te kiezen”, zei Phumikit.

 “De toeristenverenigingen dringen er daarom bij de regering op aan om de Covid19 maatregelen voor buitenlandse bezoekers te verminderen om onze toeristenindustrie in leven te houden en de Thaise mensen zo snel mogelijk terug te laten keren naar het normale leven.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!