Thaise toerist riskeert een boete van 1 miljoen baht, 10 jaar gevangenisstraf voor het zitten op een beschermd rif

CHONBURI: Het departement van de Thaise marine heeft gisteren een klacht ingediend waarin de politie gevraagd wordt om actie te ondernemen tegen een Thaise toerist die op een bedreigd koraalrif zat.

Khun Wutthipong Wongin, ambtenaar bij het bovengenoemde  departement en die verantwoordelijk is voor de oostkust, gebruikte een foto van Khun Wisutr Rattanasathian op zijn Facebook-account als bewijs voor de klacht.

Khun Wisutr werd afgebeeld terwijl hij onder water zat op wen koraalrif bij Koh Khram Noi nabij Sattahip.

Khun Wutthipong zei dat de man zou worden aangeklaagd voor het vormen van een gevaar voor een bedreigde diersoort, aangezien het rif op de foto onder Thaise wetgeving staat.

Khun Wisutr kan een boete krijgen van maximaal 1 miljoen baht of een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar of een combinatie beide als hij schuldig wordt bevonden.

 De 45-jarige Wisutr, had later een ontmoeting met de politie om formeel op de hoogte te worden gesteld van de aanklacht.  Hij zei dat hij nooit van plan was geweest het rif te beschadigen.

De foto is vorig jaar gemaakt en zaterdag op zijn Facebook-pagina geplaatst, voegde hij eraan toe.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Phupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!