Olleke Bolleke in Thailand gaat even “kort door de bocht”   

THAILAND:- Hier een reeks korte stukjes van uw nieuwsbeer van wat er het afgelopen weekend zoal in Thailand is gebeurt:

THAILAND:-  is van plan om tegen 2024, 12 nieuwe commerciële rijstvariëteiten te ontwikkelen om het concurrentievermogen van de rijstexport te vergroten.

Na een prijsuitreiking voor nieuwe commerciële rijstvariëteiten, liet de minister van Handel weten dat het ministerie een speciale commissie heeft opgezet om de ontwikkeling van Thaise rijst te versnellen en de export te vergroten, voor zowel bestaande als nieuwe markten.

Van de 12 nieuwe variëteiten zijn er vier granen met een harde textuur, vier een zachte textuur, twee zijn geurig en twee soorten met een hoge voedingswaarde. 

PHUKET:- De politie van Phuket maakte bekend dat de wapens waarmee vorige week in Phuket op een Indiase man met de Canadese nationaliteit werd doodgeschoten, eigendom waren van een gepensioneerde politieagent en een soldaat.

De wapens werden 20 meter van het strand en 150 meter van de plaats delict gevonden, zo maakte uw nieuwsbeer eerder bekend.

De politie onderzoekt de mogelijkheid of de politieman en soldaat iets met de aanslag te maken kunnen hebben.

THAILAND:- gaat zijn debuut maken met het uitgeven van ge personaliseerde kentekenplaten, zo maakte het departement van transport over land bekend. De start prijs van een dergelijke kentekenplaat begint bij de 1 miljoen baht. 

De aankondiging werd gepubliceerd in de Royal Gazette nadat een gerelateerde verordening was goedgekeurd door het kabinet, waardoor een nieuwe stijl van kentekenplaten voor voertuigen met zeven of minder zitplaatsen werd toegestaan.

Op de nieuwe kentekenplaat kunnen meer dan twee Thaise letters, een bepaald woord vormen, gevolgd door een viercijferig nummer.

NAKHON PHANOM:- De bekende Nakee-grot in Nakhon Phanom is tot donderdag gesloten nadat zeven gidsen en toeristen die de populaire attractie in Phu Langka National Park bezochten, positief op Covid19 virus getest werden.

Bij de zeven bevestigde Covid19 infecties waren mensen betrokken die de Nakee-grot tussen 5 en 10 februari hadden bezocht, zo liet de leiding van het nationale park op social media weten.

PATTAYA:- Gisteren zijn er drie andere drugsdealers gearresteerd in Pattaya waarbij de in totaal 1.500 methamfetaminepillen en 7 ons gram crystal methamfetamine in beslag nam.

Ze worden allemaal beschuldigd van illegaal bezit van categorie 1-drugs met de bedoeling om deze te verkopen.

De politie van Pattaya zei echter niet of deze drie verdachten familie van elkaar waren of dat ze verband hielden met een eerdere arrestatie deze week.

PHNOM PENH:-  Een Nederlandse zakenman heeft in Cambodja volgens Cambodjaanse media een dodelijk ongeluk veroorzaakt terwijl hij dronken was. 

Daarbij kwam een vrouw om het leven en raakte een man ernstig gewond.  Het drama vond plaats in hoofdstad Phnom Penh. 

De 69-jarige Paul D. kan jarenlang achter de tralies verdwijnen.

TAK:- Bij een roofoverval op één goudwinkel in de provincie Tak, werd een aanwezige klant doodgeschoten toen drie gewapende mannen het filiaal van Krungthep 4 Pop Phra binnenvielen.

De daders gingen ervandoor met een buit ter waarde van minstens 2,9 miljoen baht.

De politie is een massale klopjacht gestart.

BANGKOK:- Leden van Thaise politie Cyber ​​Taskforce en het ministerie van Digitale Economie zijn in Cambodja bijeengekomen om met de Cambodjaanse polite de uitlevering te bespreken van Thaise cybercriminelen die zich vermoedelijk in het buurland ophouden.

Een in de provincie Sa Kaew gearresteerd echtpaar zou het transport van Thaise mensen naar twee callcenterbendes in Cambodja hebben gecoördineerd.

De Thaise Cyber politie spoort andere handlangers op en heeft de rechtbank opgeroepen om arrestatiebevelen uit te vaardigen voor 71 personen die betrokken zijn bij twee cybercriminele bendes die zich vermoedelijk in Cambodja schuilhouden.

SONGKHLA:- De bouw van een derde brug over het Songkhla-meer, die de provincie Songkhla met de provincie Phatthalung zal gaan verbinden zal naar verwachting in 2023 aanvang nemen om in 2026 gereed te zijn, zo liet het Ministerie van Landelijke Wegen weten.

Nu het ontwerp van de brug voltooid is en de milieueffectrapportage van het project is goedgekeurd, zal het kabinet op kort termijn de definitieve goedkeuring gaan geven, zo verwacht men.

KHANCHANABURI -:In het Khao Laem National Park in de provincie Kanchanaburi is een Indochinese tijger met slechts drie poten is gefotografeerd.

De tijger werd door bewegingscamera’s gefotografeerd terwijl hij zich tegoed deed aan een dode buffel, het zou in de buurt zijn geweest vanwaar een Karen-man onlangs door drie tijgers werd aangevallen en die twee van zijn honden door de tijgers gedood werden.

Het departement van nationale parken is van plan de tijger te vangen, omdat het in het wild géén lang leven beschoren zou zijn.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!