Fransman in Prachuap Khiri Khan gearresteerd voor zwendel in Pattaya 

PATTAYA:- Afgelopen zaterdag is in Pattaya een Fransman gearresteerd voor het bedonderen van een aantal buitenlanders in Pattaya voor een bedrag van in totaal 6,3 miljoen baht.

Generaal-majoor Atthasit Kijjaharn, de provinciale hoofd commandant van Chonburi, maakte bekend dat de arrestatie van de 59-jarige Herve Christian Robert Leonard, werd verricht op basis van zeven arrestatiebevelen, welke door de rechtbank van Pattaya in zeven afzonderlijke zwendelzaken – zes in Pattaya en één in het gebied van Nongprue waren uitgevaardigd.

Een aantal buitenlanders in Pattaya dienden klachten in bij de politie en beschuldigden de Fransman van bedrog voor in totaal 6,3 miljoen baht.  De klagers zeiden dat de man hen had opgelicht door middel van de verkoop van grote motoren en beweerde dat hij hen kon helpen bij het regelen van hun rechtszaken omdat hij een hechte band had opgebouwd met enkele politieagenten.

De Franse ambassade ontving dezelfde klachten ook en contracteerde de provinciale politie om actie te ondernemen.

Een politieonderzoek leidde zaterdag tot de arrestatie van de Fransman vanuit een woonwijk in de provincie Prachuap Khiri Khan.  Hij ontkende de beschuldigingen.

De politie constateerde terloops ook dat de Fransman zijn visum met een jaar, vier maanden en 27 dagen had overschreden. Hij is overgedragen aan de politie van Pattaya voor verdere juridische procedures.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Phupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!