Thaise tabaksindustrie brengt 60 miljard Baht aan accijnzen in de schatkist van Thailand 

BANGKOK:- Een recent rapport van de Oxford Business Group onderstreept de cruciale rol van de Thaise tabaksindustrie in zowel de nationale economie als het behoud van de werkgelegenheid op het platteland.

Gerangschikt als de op een na grootste producent van tabaksbladeren van ASEAN en de 16e grootste ter wereld, heeft Thailand in 2021 belangrijke mijlpalen bereikt door voor 7,4 miljard THB aan tabak en gefabriceerde tabakssurrogaten te exporteren. 

Met name de Thaise tabaksindustrie heeft haar economische impact verder versterkt door in 2022 bijna 60 miljard THB bij te dragen via accijnzen, wat neerkomt op 12% van de totale accijnsinkomsten van het land.

Mr. Marc-André de Blois, directeur PR bij de Oxford Business Group, benadrukte: “Ons onderzoek laat zien dat de Thaise tabakssector, afgezien van zijn economische betekenis, ook een vitale werkgever is, vooral in plattelandsgemeenschappen in het noorden en noordoosten.

Hoewel de Thaise tabaksindustrie haar economische bijdragen erkent, wordt ze geconfronteerd met uitdagingen, met name de proliferatie van illegale producten die tegen lagere prijzen worden verkocht. 

Uit een onderzoek van de Thai Tobacco Trade Association bleek dat de illegale handel via onlinekanalen tussen juli en september 2022 met 97% is gegroeid. Bovendien bleek uit gegevens van de Thaise accijnsafdeling medio 2021 dat 30% van de tabaksmarkt in Thailand uit illegale sigaretten bestaat.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!