Feestvierders in Thailand zijn gewaarschuwd om geen wens-ballonnen in de buurt van luchthavens vrij te laten

PATTAYA:- Nu het Loy Krathong-festival volgende week in aantocht is, wordt het publiek gewaarschuwd dat ze de doodstraf kunnen riskeren als ze wens-ballonen in de buurt van luchthavens de lucht inlaten.

Loy Krathong vindt plaats in de nachten van 27 en 28 november en wordt gekenmerkt door het varen met versierde praalwagens of ‘krathongs’ op het water teneinde om respect aan Mae Phra Khongkha, de godin van het water te betuigen.

Het festival wordt ook gevierd met vuurwerk en, in bepaalde delen van Thailand, het loslaten van wens-ballonen in de lucht.

Airports of Thailand (AOT) liet weten dat wens-ballonen, vuurwerk, laserlichten, drones en andere voorwerpen die vliegtuigen kunnen hinderen,  rond de zes belangrijkste luchthavens van Thailand verboden zijn, het zou gaan om de luchthavens  Suvarnabhumi en Don Mueang in Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai (Mae Fah Luang), Phuket en Hat Yai in Songkhla.

Volgens de Thaise wet wordt het veroorzaken van schade aan een vliegtuig waardoor het niet kan vliegen, of die de veiligheid tijdens de vlucht in gevaar brengt of waarschijnlijk in gevaar zal brengen, bestraft met de doodstraf, 15 jaar tot levenslange gevangenisstraf en/of een boete van 600.000-800.000. baht.

AOT haalde tegelijkertijd ook de uitspraak van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) aan, die bepaalt dat voor het lanceren van onbemande vliegtuigen (drones) binnen 9 kilometer van luchthavens toestemming van de relevante autoriteiten vereist is.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!