Thaise soldaten openen het vuur op Cambodjaanse arbeidsmigranten

~ZULK HOUT, ZULK AS~
(Hoe je iets doet bepaalt het resultaat)

CAMBODJA:- Naar verluidt zouden Thaise soldaten op zes Cambodjaanse arbeidsmigranten geschoten hebben, waarbij één van hen gewond raakte, terwijl ze probeerden de grens over te steken naar Thailand op zoek naar het dure kranhuonghout, ook bekend onder de botanische naam Dalbergia cochinchinensis.

Khun Suon Sambo, hoofd van het verbindingsbureau Cambodja-Thailand in Regio 5, zei dat zijn werkgroep een melding van de grensbewaking’s eenheid 537 aan de grens in het district Kalfsvlees Veng in de provincie Pursat had ontvangen dat Thaise soldaten een Cambodjaanse ingezetene hadden gearresteerd nadat deze gewond was geraakt bij het smokkelen van kranhuong hout naar Cambodja.

“De Cambodjaanse brigade-eenheid 537 nam contact op met de Thaise zijde om te vragen of de Cambodjaan kon worden overgedragen aan de Cambodjaanse autoriteiten.  De Thaise zijde heeft aan ons verzoek voldaan na een discussie van meer dan drie uur ”, zo verklaarde khun Sambo.

De man werd geïdentificeerd als Nat, een 31-jarige inwoner van Kok Doung in het dorp Kok Doung in de provincie Angkor Chum in de provincie Siem Reap.  Hij wordt behandeld in het verwijzingsziekenhuis van het Veal Veng-district onder toezicht van de gemeentepolitie van Thma Da.

Khun Lun Leang, commandant van grenspolitie-eenheid 825, vertelde aan de redactie van de  Phnom Penh Post dat Thaise grenssoldaten de groep Cambodjanen in de  bossen in Thailand, op ongeveer 800 meter van de grens, met hout hadden aangetroffen 

“De groep probeerde te ontsnappen.  Nat, met 10 stukken hout op zijn schouder, werd omsingeld door de Thaise soldaten.  Hij gooide een bijl naar een Thaise officier die hem achterna zat terwijl hij naar de grens probeerde te rennen, dus schoten Thaise soldaten hem neer, waarbij hij aan zijn rechterbeen gewond raakte, zo verklaarde hij.

Tijdens het verhoor gaf Nat toe dat hij Thailand was binnengekomen via een houthandelaar genaamd Such, een 45-jarige man die woonachtig is in het district Veal Veng.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phnom Penh Post
Content: Olleke Bolleke in  Oost Thailand
Bron: Phnom Penh Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!