Taxichauffeur verlicht zijn stress door met een katapult op auto’s en winkels te schieten

~HET LEVEN IS GEEN ZOETE KRENTENBOL~
(Het leven is niet altijd mooi, iedereen heeft wel eens tegenvallers)

BANGKOK:- Het leven is de laatste tijd behoorlijk stressvol, maar er zijn goede en minder goede manieren om die stress te verlichten. Een taxichauffeur in Bangkok koos de minder goede manier om stoom af te blazen: door met een kapatult op auto’s, bussen en restaurants met een katapult.

De 48-jarige taxichauffeur, Khun Phaiwan Aechaiyaphum werd gisteravond gearresteerd door het Metropolitan Police Bureau in zijn kamer in Suksawat-gebied. Hij wordt ervan verdacht zijn katapult gedurende meer dan een maand bij de Ratchada-Sutthisan-kruisingstunnel te hebben gebruikt

Hij vertelde tegen de politie dat het schieten op voertuigen en winkels zijn manier was om zijn stress en gevoelens te lozen. De aanvallen vonden plaats in de late namiddag tot de late avond, van 16.00 uur tot 01.00 uur; in totaal werden 19 schietpartijen met katapulten gemeld.

Toen de politie zijn huis binnenviel, namen ze een katapult en witte stenen in beslag die hij naar eigen zeggen bij een benzinestation Phetkasem Road had verzameld om als munitie te gebruiken.

De man vertelde de politie dat hij vorig jaar zijn baan als buschauffeur had opgezegd omdat hij niet genoeg geld verdiende met het besturen van bus 75, dus schakelde hij in maart over op het besturen van een taxi. Hij reed met gehuurde taxi’s, maar de politie nam er drie in beslag voor onderzoek naar bewijs.

Naar verluidt had hij al bekend dat hij de katapult had geschoten, hij vertelde dat hij zijn katapult op plaatsen gebruikte om zijn stress te verminderen, bijvoorbeeld door op langzame auto’s te schieten die hem frustreerden. Maar hij gebruikten zijn katapult ook op doelen waar veel mensen in de buurt waren, zoals winkels, restaurants en grote drukke bussen, waardoor veel mensen gevaar liepen en mogelijk gevaar liepen.

De politiebureaus in Din Daeng, Phahon Yothin en Sutthisan Huai Kwang hebben jurisdictie over de aanvalsgebieden en doen verder onderzoek. Khun Phaiwan is tot dusver beschuldigd van schade aan eigendommen, diefstal en fysiek geweld. Hij zit in politiehechtenis, maar zal naar een psychologische evaluatie worden gestuurd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassayos Ngamkham
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!