Thaise satelliet in de ruimte, raakte bijna in botsing met een ander ruimteobject.

~OP EEN HAAR NA~
(Net gemist of net niet geraakt)

BANGKOK:- Volgens de Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) kwam een ​​Thaise satelliet genaamd Thai Choke afgelopen weekend bijna in botsing met een ander ruimteobject.

De GISTDA kondigde op zijn Facebook-pagina aan dat Astrolab, een eenheid van GISTDA, om 19:03 uur Thaise lokale tijd ontdekte via zijn Zircon-ruimteverkeersbeheersysteem dat er een risico bestond dat de Thaise choke-satelliet met een ander object genaamd Feng Yun 1C DEB zou kunnen botsen.  

Het passeerde op 101 meter afstand.  Om een ​​botsing te voorkomen, besloot GISTD de omloophoogte van Thai Choke met 60 meter te verminderen.  Op deze manier konden beide objecten op een veiligere afstand worden gebracht.  Het Zircon-systeem werkt als een systeem voor vroegtijdige waarschuwing om satellieten te beschermen tegen botsingen of riskante bijna-botsingen met andere objecten of ruimtepuin.  

Vroeger was GISTDA afhankelijk van buitenlandse ruimtevaartagentschappen, die hoge servicekosten met zich meebrachten, maar later ontwikkelde het een eigen systeem, dat afgelopen december in gebruik werd genomen met de Thaise satelliet Choke. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook 

Eén gedachte over “Thaise satelliet in de ruimte, raakte bijna in botsing met een ander ruimteobject.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!