Nieuwe ideeën op het vakantie eiland Phuket gelaveerd om het toerisme een boost te geven

~IN DE BUS BLAZEN~
(Er moet geld uitgegeven worden)

PHUKET:- De gemeentefunctionarissen  en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven op Phuket zijn druk bezig met het brainstormen over verschillende voorstellen om het toerisme nieuw leven in te blazen, verschillende van hen, riepen op om af te zien van quarantainevereisten voor gevaccineerde buitenlanders.  

De Bangkok Post meldt dat Bhummikitti Raktaengam van de Phuket Tourism Association zegt dat buitenlandse toeristen die kunnen aantonen dat ze tegen Covid-19 zijn ingeënt, de toegang zouden moeten krijgen zonder verplichte quarantaine.  Hij voegt eraan toe dat het vaccineren van 70% van de bevolking van Phuket het eiland ook zou moeten helpen om immuniteit voor gemeenschap  te krijgen.

Bhummikitti stelde voor om een ​​roadshow te lanceren om Phuket in andere delen van het land te promoten, waaronder Bangkok, in de noordoostelijke provincie Udon Thani, en in zuidelijke provincies zoals Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Udon Thani.

Ondertussen denkt Thanusak Phungdet van de handelskamer van Phuket dat lokale restaurants bezoekers naar het eiland kunnen lokken door met verleidelijke nieuwe gerechten te komen, terwijl Khun Chernporn Karnjanasaya van de Industriefederatie van Phuket zegt dat er meer halal eten moet worden aangeboden om moslimtoeristen uit het zuiden van het land naar Phuket te lokken.

Thanusak riep tegelijkertijd op om de tarieven voor het openbaar vervoer redelijk te houden en suggereert ook dat de particuliere sector en de lokale overheid accommodatieverstrekkers op het eiland helpen om kamers en andere diensten aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs.

Tijdens de bijeenkomst erkende de plv. gouverneur van Phuket, Pichet Panapong, alle suggesties en zei dat de implementatie ervan effectief zou moeten uitgevoerd, inclusief het opheffen van quarantaine.

 “Phuket heeft al mensen uit andere provincies toegelaten zonder quarantaine om de lokale economie draaiende te houden, behalve de mensen uit Samut Sakhon.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Syed Ahmad on Unsplash
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!